Skip to main content

Vi lykkedes ikke

| Administrator | Nyheder 2005

Landstræner Jakob Ødum havde før stafetten udtalt, ”at hvis vi lykkes og viser initiativ, så er vi med helt fremme”.

Landstræner Jakob Ødum havde før stafetten udtalt, ”at hvis vi lykkes og viser initiativ, så er vi med helt fremme”.
Damerne sluttede på en 10. plads og herrerne på en 8. plads, ”fordi vi ikke lykkedes på alle ture” summerede en skuffet landstræner efter stafetten.

Afslutningen på dette VM blev ikke den finale for det danske landshold som håbet. Damerne fulgte ellers oplægget perfekt på første tur, hvor Anne Konring Olesen var med i hovedfeltet efter de to førende nationer Norge og Sverige. Helene Hausner fulgte op i samme stil helt frem til passage af publikumsposten, men så gik det galt. Helene blev dårlig og kunne ikke holde styr på orienteringen og holdet faldt fra en publikumspassage placering som nr. otte og ned til skifte placering som nr. 14. Selv om Signe Søes gik alene i skoven leverede hun den planlagte vare og fik repareret på placeringen og vandt tilmed et spurtopgør i kampen om 10. pladsen.
Mikkel Lund lykkedes ikke med at holde kontakt med en førergruppe bestående af otte hold, heriblandt Norge, Sverige, Finland, Schweiz. Mikkel Lund havde på første turen sat 5 minutter til i forhold til først skiftende Norge, så Carsten Jørgensen blev sendt i skoven som nr. 13.
Carsten viste initiativ og lykkedes fornemt på første runde og havde hentet fire placeringer, men i det høje tempo tabte han lidt overblik og pust, så første post efter publikumspassagen blev bommet. Carsten Jørgensen sagde ærgerligt efter løbet: ”Jeg bommer første post efter publikumspassagen og så kom Lithauen og Slovakiet op og så gik pusten også lidt af mig. Det var enormt hårdt i varmen og op af bakkerne. Viljen var eneste brændstof jeg havde tilbage”.
Carsten kunne sende VM-sølvmedalvinder Chris Terkelsen ud på sidste tur på en plads som nr. 10.
Chris Terkelsen havde ved passage af publikumsposten hentet yderligere af det tabte ind og havde nu bragt holdet op på en syvende plads lige efter Lithauen, men tæt forfulgt af Slovakiet. Efter publikumspassagen hentes også Lithauen, men så er Chris Terkelsen uheldig at vrikke på foden og selvom han efter et kort stop kommer til løben igen er både Lithauen og Slovakiet gået forbi og sådan er stillingen også i mål, så det danske herrehold slutter på en samlet set skuffende 8. plads.

Skulle der være orienteringsentusiaster, der vil hilse VM-holdet med VM-sølvvinder Chris Terkelsen i spidsen velkommen hjem, når de lander i Kastrup lufthavn mandag kan det oplyses, at holdet ankommer med LH3076 fra Frankfurt til planlagt landing kl. 17.55.
Resultater

Herrer
1.\tNorge 136.47
2.\tFrankrig 137, 15
3.\tSchweiz 137.48
4.\tSverige 137.56
5.\tFinland 141.49
8. Danmark 144.08

Damer
1.\tSchweiz 127.45
2.\tNorge 129.28
3.\tSverige 130.35
4.\tFinland 131.42
5.\tTjekkiet 132.27
10. Danmark 153.15