Skip to main content

Vi skal lykkes og vise initiativ

| Administrator | Nyheder 2005

I morgen søndag den 14. august afvikles den prestigefyldte og publikumsmedrivende stafet. De to danske landstrænere er optimistiske.

I morgen søndag den 14. august - sidste konkurrencedag ved det 22. VM i Orienteringsløb – afvikles den prestigefyldte og publikumsmedrivende stafet. De to danske landstrænere er
optimistiske.
"Hvis vi lykkes og viser initiativ, er vi med helt fremme", lyder det optimistisk fra begge landstrænere.

Dametræner Bjarne Hofmann vurderer chancerne for det danske damehold således: ”Vi har to rigtig gode stafetoplevelser med i bagagen, dels fra World Cup i foråret i England, hvor vi var i førergruppen efter anden tur og så fra World Cup i Dresden i 2004, hvor vi blev nr. 4.” – ”de to stafetter viste, at vi - hvis de tre løbere hver i sær lykkes at levere et stabilt løb - kan være med til at kæmpe om top seks placeringer. Antallet af poster indikerer, at der via spredningsposterne kan komme stor spredning på feltet. Det er derfor vigtigt at vi er klar til at tage initiativ”, slutter dametræneren.
Dametrænerens bud på hvilke hold, der vil skulle kæmpe om VM-titlen er, at det bliver mellem Schweiz med den ottefoldige individuelle verdensmester på sidsteturen Simone Niggli og så det homogent stærke finske hold.
Den danske holdopstilling er Anne Konring Olesen, Helene Hausner og Signe Søes.

Det danske herrehold vurderes ikke blandt konkurrenterne til at være mellem favoritholdene, men landstræner Jakob Ødum lægger ikke skjul på, at hvis den enkelte på holdet har en god dag, så har vi de tre løbere der kan gøre det. ”Ingen kan løbe fra os, og hvis alle lykkes med at holde fokus, så kan vi være med blandt de fire hold, der på tredieturen vil komme til at afgøre stafetten - er vi med her kan alt ske”, siger en optimistisk landstræner og fortsætter – ”det bliver sikkert en stafet, der bliver afgjort på krævende og helt forskellige vejvalg, så vore løbere skal tage eget initiativ og vise stor selvtillid – flasker det sig, er vi med i guldkampen” slutter landstræneren.
Den danske holdopstilling er Mikkel Lund, Carsten Jørgensen og Chris Terkelsen på sidste turen.
Carsten Jørgensen og Chris Terkelsen var begge med i 1997, da det blev VM-guld til Danmark i Norge. Ved EM i Ungarn i 2002 blev det til bronze, med bl.a Mikkel Lund og Carsten Jørgensen på holdet og endelig blev det til EM sølv i Danmark i 2004 med bl.a. Chris Terkelsen og Carsten Jørgensen på holdet.

Damerne starter kl. 09.00 og herrerne følger efter kl. 09.30. Vinderholdet hos damerne forventes i mål omkring klokken 11.00 og herreklassen ventes afgjort omkring kl. 11.40
De tre dameture er ca. 5.0 km hver og herrernes ture er ca. 6.5 km.