Skip to main content

Carsten Jørgensen ude - Troels Nielsen imponerede!

| Administrator | Nyheder 2005

Det gik samlet ikke helt så godt på VM’s anden dag. I går gik alle sikkert videre. I dag var resultatet, at en ud af fem startende ikke kom videre til tordagens A-finaler på lang.

Status for VM’s anden konkurrencedag er overraskende at Carsten Jørgensen er ude. Det var en skuffet Carsten Jørgensen, der ved målgang over højtaleren i den stegende japanske varme fik de kolde kendsgerninger kastet i hovedet: ”Carsten Jørgensens måltid er 70.53 - det rækker til en 17’ende plads og dermed har Carsten Jørgensen ikke kvalificeret sig til finalen på langdistance”.
Ved passage af publikumsposten efter 75% af banen lå Carsten ellers placeret til en sikker finaleplads. Der var ro i den danske lejr. Med fem poster tilbage på en relativ kort sløjfe kunne Carstens kvalifikation ikke kikse. Men det der ikke må ske, men som alle – også de bedste har prøvet - skete i dag for Carsten Jørgensen. På strækket fra 12 til 13 overså han først en sti og forvekslede den senere med en anden. Der gik godt seks minutter før Carsten fandt ud af, hvad der var galt, og da var løbet reelt kørt. Selv om Carsten Jørgensen satte sin velkendte spurt ind på de sidste tre poster, og holdkammeraterne heppede sig hæse i opløbet, manglede der sølle 13 sekunder til finalepladsen.
Carsten Jørgensen, der ved dette VM løber sit syvende VM med lige så mange starter på den lange distance og har en bronze og to fjerde pladser som bedste, stod således for dagens største VM-overraskelse.
Troels Nielsen, sidste VM’s nr. 11, imponerede til gengæld. Det var en selvbevidst og flyvende Troels, der passerede publikumsposten i en på dette tidspunkt bedste tid. Troels Nielsen fortsatte med at have fuld kontrol også på de sidste poster, og kunne løbe i mål på imponerende 62.22, en tid, der ville have givet en første plads i de to andre heat, men Troels befandt sig i et sandt dynamitheat med bl.a regerende verdens- og europamester, franske Thierry Gueorgiou, tidligere verdensmester, engelske Jamie Stevenson og europamester svenske Emil Wingstedt, så det blev til en femteplads.
Troels var meget tilfreds med sin indsats: -”Jeg følte mig godt løbende fra starten. Hvis kroppen kan fungere ligeså godt i finalen, kan de bare hælde nogle flere kilometer på” var hans kommentar og fortsatte – ”da jeg kom i mål vidste jeg, at jeg ikke havde lavet fejl, og jeg vidste, at mine vejvalg var fornuftige. Jeg er væsentlig mere tilfreds med min præstation i dag end i mellemdistancen i går, hvor jeg blev sekser”.
Kan Troels Nielsen få samme takter frem i fredagens finale, er der store chancer for, at han kan forbedre sin 11. plads fra VM i Sverige i 2004.
VM-debutanten Claus Bloch gik i lang tid og havde dømt sig selv ude, men da slutresultatet var endelig, havde han lige netop placeret sig på den sidste finale adgangsgivende 15. plads.
De to danske damer, Helene Hausner og Anne Konring Olsen placerede sig begge sikkert til A-finalen fredag med henholdsvis en 10’ende og en 7’ende plads. De danske damer er dermed kommet rigtig godt fra start ved dette VM. Alle fem starter har givet ligeså mange finalepladser.

Resultater:
Herrer
Heat 1, 7.8 km, 16 poster
1.\tMarc Lauenstein, Schweiz 59.32
2.\tEmil Wingstedt, Sverige 60.25
5.\tTroels Nielsen 62.22

Heat 2, 7.8 km, 16 poster
1.\tAndrey Khramov, Rusland 63.21
2.\tMarius Mazulius, Lithauen 63.27
17. Carsten Jørgensen 70.53
Heat 3, 7.8 km, 16 poster
1.\tJani Lakanen, Finland 62.33
2.\tMichele Tavernaro, Italien 63.10
15. Claus Bloch 74.16

Damer
Heat 1, 5.2 km, 14 poster
1.\tMarianne Andersen, Norge 51.24
2.\tYulia Novikova, Lithauen 52.27
Ingen dansk deltagelse

Heat 2, 5.2 km, 14 poster
1.\tSimone Niggli-Luder, Schweiz 47.07
2.\tPaula Haapakoski, Finland 49.10
10. Helene Hausner 57.32

Heat 3, 5.2 km, 14 poster
1.\tVroni König-Salmi, Schweiz 48.23
2.\tHele Jukkola, Finland 49.36
7. Anne Konring Olsen 53.53