Skip to main content

Claus debuterer og Carsten løber sit syvende VM

| Administrator | Nyheder 2005

Dette VM’s anden konkurrence er kvalifikation lang. I dag har seks af de otte danske VM-løbere været i den varme japanske cederskov. I morgen følger senior VM-debutanten Claus Bloch og VM-veteranen Carsten Jørgensen (starter i sit syvende VM på stribe) ef

Jeg har igen inviteret til en snak om forberedelse og forventninger på tatamitæpperne, og som ved de andre spørger jeg lidt til, hvordan de har det med den japanske varme og hvilke forberedelser de har gjort til dette VM.
Claus Bloch, der er senior-VM debutant siger, at han ikke har gjort nogen specielle forberedelser, heller ikke på den sidste afsluttende VM-træningslejr i Silkeborg, hvor alle VM-udtagne løb rundt i vintertøj, men Claus tilføjer straks –”jeg havde ikke problemer med varmen under sommerens træningslejr i Italien, hvor temperaturerne stødt lå omkring de 35 grader. Det eneste mesterskab, hvor jeg gik kold i varmen var til Junior VM i Belgien i 1997, men det var på grund af dårlig forberedelse i det hele taget. Det sker ikke nu, hvor jeg er godt forberedt”, slutter Claus.
Carsten har tidligere demonstreret, at han klarer sig særdeles fornemt ved høje varmegrader. Ved VM i Schweiz med temperaturer på den gale side af 35 grader blev han firer, det samme i 1997 ved VM i Norge og i 1995 ved VM i Tyskland, vandt han bronze - i alle tilfælde ved temperaturer over 30 grader. Carsten har dog som de øvrige også trænet med vintertøjet på, og er ikke bekymret for varmen, - som han udtrykker det på sin egen måde –”det handler om at orientere, kortet skal have fuld fokus og så skal man bare give sig 100%, og glemme at det gør ondt i bakkerne, og at det er lidt varmt”.
På mit spørgsmål om deres forberedelse til bakkerne, giver Claus udtryk for, at han ikke er bakkestærk, men omvendt frygter han dem heller ikke –”jeg blev jo nr. fire til testløbene i Velling”, siger Claus.
For Carsten er træning i bakker ikke noget specielt –”jeg træner altid i bakker. Bedste måde at komme i form på, er bakketræning og intervaller - alt andet er bare restitution”.
Begge kan dog blive enige om at kortet i 1:15.000 målestok bliver svær at læse, eller som Carsten udtrykker det –”uhyggeligt svært”. Begge er enige om at det vil være nødvendigt at stoppe op for at være helt sikker på, hvor man skal gå ned eller for at være sikker på hvilken højde man er på.

Begge er også enige om at holdet bor godt her på Tsukude Outdoor Centre. Maden er i top, vi ligger i rigtige senge med rigtige puder, og ikke kun på de tatamimåtter vi lå på, på efterårets træningslejr for ikke at snakke om de sugerørspuder vi også dengang havde.

Ud over Claus og Carsten blandt herrerne, løber Troels igen. Troels fik en god bekræftelse på, at kursen frem mod dette VM har været rigtigt lagt på alle måde. Troels ser derfor frem til morgendagens konkurrence med positive forventninger og vil blive meget skuffet, hvis ikke han kvalificerer sig til A-finalen på fredag. I A-finalen vil Troels gøre sit til at forbedre sin flotte 11. plads fra VM i Sverige sidste år. Claus vil være meget tilfreds med en kvalifikation til A-finalen og Carsten forventer at gå videre og vil herefter give sig 100% som han plejer – og det ”plejer” at række ganske langt, selv om han ikke føler sig helt i den form som ønsket. ”Desværre måtte jeg lægge mig syg med en maveforgiftning efter træningslejren i Italien en uges tid, så lige nu mangler jeg ca. 8 % i at være på toppen, så jeg må bare give den noget morfar”.

Af pigerne er det besluttet, at Signe ikke stiller op i morgen. Hun har siden Italien døjet med sit knæ og er daglig under behandling af vores fysioterapeut Michael Rømer. Signe har fortsat fire konkurrencer tilbage, selv om hun står af de to lange konkurrencer for ikke at overbelaste knæet.
Herrerne skal løbe 7.8 km med en forventet vindertid på 60 minutter og damerne bliver udfordret på 5.2 km med en forventet vindertid på 45 minutter.
Sådan starter de danske løbere i morgen:
9.05 Claus Bloch
9.28 Helene Hausner
9.35 Troels Nielsen
9.46 Anne Konring Olesen
9.49 Carsten Jørgensen