Skip to main content

Det danske orienteringslandshold på verdensudstilling.

| Administrator | Nyheder 2005

En enkelt opringning til Hans Warn, Nordic Deputy Commission General, var nok til, at hele det danske lanshold fik en invitation til at besøge den nordiske pavillion på verdensudstillingen, EXPO 2005, Aichi i Japan

På anden dagen efter landsholdets ankomst til Tsukude Outdoor Centre, hvor holdet er indlogeret på Pension Yamaboushi, talte jeg med Signar Eriksson, min svenske kollega. Det svenske hold havde været på besøg på verdensudstillingen, og Signar sagde, det var en stor oplevelse. Jeg fik et nummer på lederen af den nordiske pavillion på verdensudstillingen, svenskeren Hans Warn.
Vi var særdeles velkomne til at aflægge den nordiske pavillion et besøg. Det blev aftalt til i dag fredag.
Det blev en stor oplevelse. Vi blev modtaget ved Western Entrance af hans danske sekretær, Line, der ledsagede os frem til den nordiske pavillion, hvor Hans Warn tog i mod os.
Efter velkomsten blev vi inviteret inden for i behagelig aircoditioneret temperatur (udetemperaturen var 36-38 grader). Under velkomstkaffen/teen blev vi introduceret for dagens program: Rundvisning i den fællesnordiske pavillion, herefter den polske og britiske. Efter disse besøg var vi gæster ved en lille lækker lunch, leveret af det japanske firma, ANDERSEN (har specialiceret sig i bl.a . dansk wienerbrød). Efter lunchen blev vi ført til det fælles fransk-tyske hus og til slut til den store afrikanske fællespavillion. En spændende dag sluttede klokken 15.00, hvor Hans Warn og den danske guide Lisbeth fra Herning hilste af med os.

Verdensudstillingen afholdes hvert femte år. Sidst var det i Hannover og næste gang bliver det i Shanghai. Emnet for denne verdensudstiling er økologi. Udstillingen varer et halvt år og forventes besøgt af 20 mill. mennesker.
Det fælles nordiske projekt har kostet de fem nordiske lande 60 millioner kr. Det nordiske hold har valgt at fokusere på energi, design, søfart og hvordan en almindelig borger fra hver af de fem nationer lever.

I morgen lørdag er sidste dag før det går løs med konkurrencerne.
For alle, der skal løbe mellem-kvalifikation søndag, står den på let træning og mental afslapning. Claus og Carsten, der først skal i ilden mandag i lang-kvalifikation skal ud på en sidste regulær o-træning.