Skip to main content

Landsholdsløberne testes

| Administrator | Nyheder 2005

I dag bliver landsholdsløberne testet på løbebånd i Odense, i morgen gælder det felttesten i Silkeborg

Om godt en uge, nærmere bestemt mandag den 1. august, tager det danske landshold på årets største opgave, VM i Japan.
Inden da har landstræner Jakob Ødum ønsket at teste alle løberne. I dag bliver løberne laboratorietestet på TD's testcenter på Institut for Idræt i Odense. Her skal løberne bl.a. løbe på løbebånd til de segner, såkaldt maxtest. Løbetesten er som sådan ikke relevant til måling af effekten af den tunge bakketræning sommerens mobilcentertræning har budt på i rigt mål i Italien. Effekten af denne træning vil morgendagens felttest i Silkeborg forhåbentlig give et svar på. Her får landsholdsløberne måleudstyr på før de sendes ud på en mærket rute i Silkeborg Nordskov og testresultatet herfra giver et billede af løbernes idrætsspecifikke fysiske kapacitet på en o-løbsrelevant rute. Dagens løbebåndstest bruges som referencetest til morgendagens felttest.
TV 2, Fyn var også på pletten for at følge de to fynske løbere, Mikkel Lund og Christian Nielsen på båndet. Indslaget vil i aften kunne følges på TV2 Fyn kl. 19.30 eller ved at klikke ind på TV2 Regionerne, Net TV.

Morgendagens felsttest indgår i øvrigt i weekendens VM-samling frem til søndag.
Samlingen vil give løberne et billede af, hvordan skovene ser ud nøjagtigt om et år, når det går løs med VM på dansk grund - netop i skovene omkring Silkeborg.

http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/