Skip to main content

Ungdommen i fokus

| Administrator | Nyheder 2005

Så er der igen nyt fra Talentudviklingstræner Jan Scheel - denne gang 'Superlørdag', 'Ungdomshold' og 'Selfcoaching'

Talentudviklingsprojektet byder på to målrettede aktiviteter i bestræbelserne på at give vores unge løbere de bedste udviklingsmuligheder for at blive teknisk dygtige.

Superlørdag
I lørdags var der fokus på de 15-18 årige, hvor der gennem to tekniske træninger blev arbejdet med orienteringsprocessen med hovedvægt på sikker orientering kontra hurtig gennemførelse af banen. Vi fik defineret hvilke terrængenstande, der er vigtige for sikker orientering, men ligeledes at det er svært at gennemføre den sikre orientering, når farten og stressniveauet er højt. Så det videre arbejde for den enkelte løber er at komme tættere på den svære balance mellem høj fart og sikker orientering.

Mellem træningerne fik vi serveret to spændende foredrag med veloplagte foredragsholdere.

Jesper Franch satte fokus på fysisk træning og træningsplanlægning. En grundig gennemgang af de påvirkninger den fysiske træning har på kroppen fik vi præsenteret. Vigtigheden af planlægning og strukturet fysisk træning for at være blandt de bedste blev meget grundigt og inspirerende fremlagt.

Mads Ingvardsen satte fokus på den teknisk/mentale udvikling, ved at præsentere en udviklingsmodel, hvorigennem tekniske fejl årsagsmæssigt søges defineret og efterfølgende en plan for hvordan den samme fjeltype kan undgås eller meget hutig rettes, når den opstår igen. Først søges at definere ”hvad” der gik galt – med teknikken. Herefter ”hvorfor” det gik galt – psykogiske faktorer.


Ungdomshold
På lørdag den 4. juni rettes fokus på de 14-16 årige efter samme koncept – to tekniske træninger og undervisning mellem træningerne. Netop denne gruppe er i en fase, hvor der sker store forandringer, såvel fysisk som teknisk/mentalt.
På samlingen vil vi arbejde med teknikanalyse, og præsentere løberne for forskellige metoder til at arbejde med teknisk/mental udvikling. Træningerne gennemføres i Grib Skov Mårum og Tokkekøb Hegn. Samlingen er for klubber i øst-DK, og principielt kan alle løbere i målgruppen (14-16 år) være med.
Hvis din klub har løbere, der ikke allerede er med i TKC Spring Cup og TKC Farum, så kontakt Jan Scheel for tilmelding (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 98393959/61467338).


Self-coaching
Self-coaching er den overordnede målsætning med Superlørdage og Ungdomsholdet. Vi søger at opbygge en viden og indsigt, der gør løberne i stand til selvstændigt at evaluere og justere egen træning. Men ligeledes at styrke den vigtige dialog, løberen har med en personlig træner og de øvrige trænere løberen er tilknyttet.
NB!
Efter samlingen på sætter trænere og ledere fokus på løberuddannelse ved et temamøde i Farum – med overskriften ”Fra leg til landshold”

Lørdag den 4. juni kl. 16-18 – se nærmere her: http://www.dk.orienteering.org/nyheder/news.cgi?id=2351