Skip to main content

700 børn til skoleorientering.

| Administrator | Nyheder 2005

Det nye koncept for DM til skoleorientering blev igen afprøvet med succes.

”Puha… Det var godt nok hårdt, men sjovt!” lød det fra en af pigerne i 6. klasse efter at hun kom i mål ved sprint-stafetten. En tur på ca. 800 meter var blevet løbet for fuldt drøn, og i skiftezonen var der en hujen og heppen fra kammeraterne.

450 skoleelever havde fundet vej til Hoverdal Plantage, der er et af stederne i Ringkøbing Amt, hvor det nye koncept til skoleorientering blev afprøvet. Konceptet blev også afprøvet i Vestre Plantage ved Holstebro, og i Løvbakkerne ved Herning samme dag.

Det nye koncept for DM i skoleorientering består af en klassekonkurrence, hvor klasserne skal konkurrere i to discipliner – et klassisk orienteringsløb og et sprint-stafet orienteringsløb.

Det klassiske orienteringsløb indeholder 4 baner af forskellig sværhedsgrad, hvor den enkelte klasse skal forsøge at dække som mange af banerne som muligt med mindst 3 løbere, der herefter får point efter placeringen på banen. Kortlæsning og signaturer er i fokus hos løberne her. Det gælder om at undgå bom, så koncentrationen er stor.

Sprint-stafet orienteringsløbet indeholder 4 baner, der hver især skal gennemløbes af 4 elever fra den enkelte klasse. Der er altså 16 ture, der skal gennemløbes af klassen. Hver bane er 600 – 800 meter lang med 3-4 poster. Denne disciplin afvikles sidst.

”Det var meget bedre end sidste år” mente en af eleverne. ”Der fandt jeg kun én post! I år fandt jeg dem alle.” Specielt sprinten var god som afslutning. Der bliver virkelig gået til den når 70 børn starter på én gang, og de øvrige 380 hepper på dem.

Carsten fra Dansk Skoleidræt, der startede stafetten, konstaterede efter starten ”Lad kaos begynde!”.

Samstemmende mente børn og lærere, at det var et rigtig godt arrangement, og deltager meget gerne næste år igen.