Skip to main content

DM Sprint i Skåde bliver VM-generalprøve

| Administrator | Nyheder 2005

Når den danske elite i orienteringsløb på lørdag dyster om de danske mesterskaber i sprint i Skåde Bakker, bliver det generalprøve for både arrangørklubben OK Pan, Århus og for de bedste danske orienteringsløbere, før disciplinen til næste år afvikles som

Sprintdisciplinen som første gang blev afviklet som VM-disciplin i Finland i 2001 afvikles nu for første gang som DIF-godkendt DM disciplin.
Det sker når landets bedste orienteringsløbere på lørdag dyster om de danske mesterskaber på distancen i Skåde Bakker med OK Pan som arrangør.
Til næste år stiller landets allerbedste igen op i disciplinen i Århus, men nu på det danske landshold i kamp mod hele verdenseliten, men fortsat med OK Pan m.fl. som arrangør af VM. Man kan derfor roligt sige at stævnet på lørdag bliver en generalprøve for både løbere og OK Pan.
Alle landsholdsløbere er meldt til start på lørdag. Det bliver spændende at følge de tre lokale, som alle mestrer distancen, landsholdsløberne Morten Fenger-Grøn og Rene Rokkjær og Claus Bloch, der har specialiseret sig på distancen. Han blev nr. 10 ved EM i 2004 og vandt bronze i første afdeling af PWT i Italien i starten af denne måned.
De lokale løbere skal bl.a. dyste mod de to Fåborg løbere Mikkel Lund, nr. fem ved EM og 12 ved VM i 2004 og Christian Nielsen, nr. 15 ved VM i fjor, samt de to veteraner, Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK, og Chris Terkelsen, Farum OK. Begge var sammen med Rene Rokkjær på det stafethold, der ved EM i 2004 vandt sølv. Begge har tidligere vist, at de behersker denne disciplin og Carsten Jørgensen vandt FM-sprint sidste år.

Er der således lagt op til en utrolig spændende dyst i herreklassen synes der ingen tvivl at være i dameklassen. Anne Konring Olesen, FIF Hillerød, sidste års mester på distancen, synes at skulle kigge over skulderen efter kvalificeret modstand, da landsholdskollegaerne Signe Søes, Farum OK og Helene Haunser, OK Øst ikke stiller til start.

Sprintdisciplinen kendetegnes ved korte, actionfyldte baner i parker og bynære områder med vindertider på 12-15 minutter. Det betyder, at orienteringsløberne bliver udsat for nogle helt anderledes udfordringer end de er vant til fra skovene.

Ved DM-stævnet er det især tidtagningen, der kommer i fokus, da sprintdistancen er den eneste distance i orienteringsløb, der bliver afgjort på tiendedele sekunder. Første start er klokken 11.00 og medaljevinderne hos mænd og kvinder ventes at være fundet omkring klokken 12.30. Målområdet bliver ved Skåde Skole.

Tidsplan fra første start til sidste målgang:
11.00 – 11.55 Mænd
11.00 – 11.35 Kvinder

10:50 Alle løbere skal være i karantæneområdet
12.45 præmieoverrækkelse

http://www.orientering.dk/okpan/dmsprint2005/