Skip to main content

Mere om sprintkortnormen

| Administrator | Nyheder 2005

Det første officielle DM i Sprint afvikles på lørdag i Århus. Thomas Jensen har kikket på den særlige sprintkortnorm.

Thomas Jensen fortæller i sit indlæg at:

Sprint adskiller sig fra ”almindelig” orienteringsløb på flere måder.

For det første sprinten en vindertid omkring 12-15 minutter og udførelsen af vejvalg og selve posttagningen er simpel. Den orienteringstekniske udfordring i sprint ligger således i at tage det rette vejvalg. Konkurrencen er meget intens og tæt, så selv små fejl kan gøre forskellen på succes og fiasko. Dette stiller ekstra krav til kortets nøjagtighed. Samtidig foregår konkurrencen ofte i byområder.

I ”almindeligt” orienteringsløb ligger der en udfordring i såvel vejvalg som gennemførslen af vejvalget og selve posttagning. Men et forkert vejvalg vil sjældent være katastrofalt. Alt efter hvor dårligt vejvalget er, kan man miste tid, men selve gennemførslen af vejvalget er oftest det vigtigste.

På sprinten kan man risikere at blive fanget i et vejvalg, der ikke kan gennemføres. Da dette ofte vil betyde, at man er ude af vinderstriden, stiller det krav til, at det entydigt fremgår af kortet, om et vejvalg kan gennemføres eller ej.


Det er især de impassable terrængenstande, der kan få betydning, idet impassabel på sprintkortet er lig med forbudt . Dette kender vi ikke fra de almindelige o-kort.

Læs hele Thomas Jensen's artikel på uddannelsesudvalgets hjemmeside og se den seneste opdatering af kort- og sprintkortnormen via link herunder.

http://www.schm.dk/udu/uduforsiden.html