Skip to main content

Store sportsstævner (EM i orieneringsløb) kan betale sig

| Administrator | Nyheder 2004

Vi har hørt det efter WMOC i 1999, og nu får vi det igen bekræftet - også store orienteringsstævner generer mange penge. Læs følgende klippet fra Danmarks Radios hjemmeside.

Store idrætsbegivenheder kan betale sig for hovedstadsområdet. Det viser sommerens EM i Orienteringsløb i Roskilde, som medførte en turismeomsætning på i alt 8,2 millioner kroner, og af dem havnede fem millioner i Roskilde Amt.
Det viser en effektanalyse foretaget af Idrætsfonden Danmark, skriver DAGBLADET Roskilde.

I alt genererede EM næsten 11.000 overnatninger i Roskilde Amt.

De to mest besøgte steder var ikke overraskende Vikingeskibsmuseet og Roskilde Domkirke. Men udflugtsmålene omfattede også resten af Sjælland og ikke mindst København.

- Det overrasker, at der er så relativt mange, der har besøgt steder uden for amtet. Det er positivt, at EM-stævnet også har haft indflydelse på andre amter, siger Birgitte Schulz, der som konsulent i Idrætsfonden Danmark har udarbejdet effektanalysen.

Den viser, at knap to ud af tre - svarende til cirka 1720 gæster - med sikkerhed ikke ville være kommet til Roskilde, hvis ikke det lige havde været for EM-stævnet.

- I betragtning af at Roskilde er Roskilde, er det overraskende, at så få havde overvejet et besøg, siger Birgitte Schulz, men understreger, at det samtidig fremgår af undersøgelsen, at hver tredje rent faktisk godt kunne tænke sig at vende tilbage.

Der er dog et lille skår i glæden. Ifølge undersøgelsen var kun én procent af stævnets tilskuere fra amtet.
http://www.dr.dk/nsapi.dr/regioner/zreg_newsitem.asp?thread=219784&bcat=500&ecat=501&keepcat=