Skip to main content

Kvitåvatn Stafetlig afsluttes lørdag , andensidste afdeling af Trimtex Cup søndag

| Administrator | Nyheder 2004

I den kommende weekend er det den store DM weekend. Stafetmedaljer uddeles lørdag og endelige vindere af Kvitåvatn Stafetliga findes. Individuelle medaljer uddeles søndag og vi kommer nærmere en afgørelse i årets Trimtex Cup.

DM-stafet, der lørdag afvikles i Haunstrup Brunkulslejer er sidste afdeling af dette års Kvitåvatn Stafetliga.
Hos herrerne er der tilmeldt 25 hold, og de danske mesterskaber må blive en dyst mellem sidste års et’er og to’er OK Pan og Fåborg OK og så Tisvilde Hegn OK og Farum OK. Sidste år blev Tisvilde Hegn OK dog kun nr. 6, men i år er Carsten Jørgensen igen på holdet og med ham som afslutter, vil holdet bestemt være et bud på en medalje.
Der er således lagt op til en spændende kamp om hvem der skal være dansk herrestafetmester 2004. Spændingen om hvem der vinder årets Kvitåvatn Stafelliga er forlængst udløst. Reglerne siger at tre bedste af fire løb tæller. OK Pan har vundet tre løb, så de er allerede vindere før lørdagens sidste afdeling.
Hos damerne er der 16 hold tilmeldt og her er der både spænding om, hvem der skal være dansk mester og vinder af stafetligaen. I kampen om at vinde Kvitåvatn Stafetliga vil det være en kamp mellem OK Pan og FIF Hillerød. Vinder FIF Hillerød DM-stafet, som de gjorde sidste år, vil de også være vinder af stafetligaen. Vinder OK Pan, ja så er de vinder af stafetligaen. Hvis ingen af de to hold vinder, så bliver OK Pans damer vindere og dermed bliver det dobbelt stafetliga sejr til Århus klubben
Før sidste afdeling er pointstillingen
Herrer:
OK Pan: 150 point
Fåborg OK: 131 point
Farum OK: 120 point
Damer:
OK Pan: 141 point
FIF Hillerød: 140 Point
Farum OK: 86 point
Haunstrup Brunkulslejer er et helt unikt løbsområde, vel nok den eneste af sin art i Danmark.
Stort set hele området består af gamle kulgrave med høje sandtipper og søer, så der venter alle løbere en helt speciel oplevelse.

DM-klassisk søndag – anden sidste afdeling af årets Trimtex Cup.
Søndag fortsætter løberne nordpå til Rønhøj/Oudrup ved Års, hvor de individuelle danske mestre skal kåres på den klassiske distance. Løbet er tilmed anden sidste afdeling af årets Trimtex Cup.
Det danske mesterskab må på herresiden blive en kamp mellem VM-løberne, Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK Mikkel Lund (dansk mester på langdistance) og Christian Nielsen (dansk mester på mellemdistance), begge Fåborg OK, Troels Nielsen, Horsens OK og så Morten Fenger-Grøn OK Pan, sidste års DM to’er. Sidste års mester Renè Rokkjær stiller ikke til start.
Kampen om at blive endelig vinder af årets Trimtex Cup synes at blive en kamp mellem Mikkel Lund og Carsten Jørgensen med Mikkel Lund som den, der før søndagens dyst har de bedste kort på hånden, men med en sejr søndag til Carsten Jørgensen og en placering som nr. 4 eller dårligere, så fører Carsten Jørgensen.
Hos damerne stiller alle tre VM-løbere til start. Det bliver spændende at se dysten mellem dem og så Anne Konring Olesen, sidste års danske mester, der valgte at melde fra til VM i Sverige.
Kampen om hvem der bliver den endelig vinder af årets Trimtex Cup er afgjort. Vinder er den løber, der har flest point i 7 af årets 13 afdelinger. Anne Konring Olesen har allerede 350 point, hvilket er max point.
Rønhøj/Oudrup har tidligere dannet rammen om et dansk mesterskab. I 1995 blev de danske mesterskaber i langdistanceorientering afviklet her.
Pointstillingen i Trimtex Cup før næstsidste afdeling
Herrer:
Mikkel Lund 290 point
Carsten Jørgensen 280 point
Renè Rokkjær 278 point
Damer:
Ane Konring Olesen, FIF Hillerød 350 point
Yvonne Fjordside, OK Pan 312 point
Helene Hausner, OK Øst 305 point