Skip to main content

Verdenseliten kommer til Spring Cup.

| Administrator | Nyheder 2004

Forårets internationale sæsonpremiere indenfor orienteringssporten - Spring Cup 2004 - nærmer sig med hastige skridt. Fredag i næste uge går det løs og arrangørerne kan fortælle, at et bredt udsnit af verdenseliten har meldt deres ankomst.

Forårets internationale sæsonpremiere indenfor orienteringssporten - Spring Cup 2004 - nærmer sig med hastige skridt. Fredag i næste uge går det løs og arrangørerne kan fortælle, at et bredt udsnit af verdenseliten har meldt deres ankomst.

På arrangørernes vegne udtaler presseansvarlig John Søndergaard, "at der bliver godt 800 deltagere i fredagens natsprint, 2200 deltagere i lørdagens individuelle løb og 1800 deltagere i søndagens stafet - og det er en stigning i deltagerantallet i forhold til sidste år".

I år er Spring Cup speciel interesant for eliten, da det giver en god mulighed for at teste formen og den sjællandske terræntype frem mod EM i juli måned i Roskilde.
John Søndergaard oplyser videre, "at der på lørdagens klassiske distance er 200 til start i dame eliteklassen og 347 i herreeliteklasserne, deriblandt en del tidligere og nuværende verdensklasse-løbere fra Norden, Østeuropa og Mellemeuropa. Hos damerne stiller således 5 løbere til start fra top 6 på den officielle verdensranglisten, heriblandt den absolutte stjerne, den firedobbelte regerende verdensmester, nr. 1 på verdensranglisten og vinder af sidste års Spring cup schweizeren Simone Niggli-Luder og nr. 2 på ranglisten Hanne Staff fra Norge.
Vore egne - sidste års nr. 3 i Spring Cup - Anne Konring Olesen samt Helene Hausner og Dorthe Dahl får derfor utrolig stærk modstand".

"Herreklassen er også utrolig stærk. På herresiden stiller 11 fra top 25 på verdensranglisten til start, anført af nr. 5 på ranglisten og regerende verdensmester i sprint orientering Jamie Stevenson, England. Chancen for en dansk top placering forventer vi kommer fra nr. 1 og 2 ved de danske mesterskaber i 2003, René Rokkjær og Morten Fenger Grøn begge OK Pan Århus", slutter John Søndergaard.

De danske landsholdsløbere er i denne uge på en intensiv træningslejr i Spanien frem til på søndag. Det bliver således spændende at se, om de når at komme sig så meget oven på en uge med meget træning, så de kan få testet formen op mod nogle af deres kommende modstandere til årets højde punkt EM i juli måned ved Roskilde.

http://www.springcup.dk