Skip to main content

TKC Fyn nu også formelt godkendt af DOF

| Administrator | Nyheder 2004

TKC Fyn blev egentlig etableret helt tilbage fra starten af 2003, men formalia med godkendelse blev aldrig endelig afsluttet, og træneren sagde op midt i 2003 på grund af civilt jobskifte.

TKC Fyn blev egentlig etableret helt tilbage fra starten af 2003, men formalia med godkendelse blev aldrig endelig afsluttet, og træneren sagde op midt i 2003 på grund af civilt jobskifte.
Der er nu fundet en ny træner, og der er ny styregruppeformand, så både det organisatoriske og aktivitetsnæssige kører igen. Da også det formelle nu er på plads, er status for DOF, at forbundet nu har 6 velfungerende TalentKraftCentre.

TKC Fyn er etableret med en samarbejdsaftale mellem Faaborg OK, Odense Orienteringsklub og Svendborg Orienteringsklub.

"Det er vores håb, at Fyn igen kommer på det danske o-landkort. Med oprettelsen af TKC-Fyn har vi nu mulighed for at virke som et fyrtårn i forsøget på øget aktivitet i klubberne. Vi er meget glade for, at vi har nu fået det blå DOF-stempel. TKC Fyn er ikke stort: blot 10 løbere. Vi vil absolut ikke risikere, at unge o-løbere, der vil noget med deres sport, flytter til andre klubber eller sportsgrene", siger formanden for styregruppen, Britt Hermanrud, D45-løber, i Odense Orienteringsklub.

Som træner er ansat Henrik Steen Andersen fra Svendborg Orienteringsklub.

"Jeg var leder i Østkredsens ungdomsgrupper 1982-1992, og jeg kan selv huske dengang o-løb var selve meningen med livet. Det er et eller andet der, jeg gerne vil give tilbage til næste generation. Der er bestemt en talentmasse at arbejde med, men der er også behov for, at talenterne får systematik i træningen. Særligt den fysiske træning skal der arbejdes med. Nu ser jeg særligt frem mod sommerens udtagelsesløb til juniorverdensmesterskaberne i Polen. Her håber jeg, at TKC Fyn bliver repræsenteret med 2-3 løbere.", siger Henrik Steen Andersen, der er 43 år, og reelt har fungeret som træner siden december 2003.