Skip to main content

Dit barn træner meget – hvilke krav stiller det til kosten?

| Administrator | Nyheder 2003

Overskriften er titlen på en ny pjece DOF har udarbejdet i samarbejde med Team Danmark.

Overskriften er titlen på en ny pjece DOF har udarbejdet i samarbejde med Team Danmark.
DOF er i mange sammenhænge uden for vor egen idræt blevet fremhævet for det arbejde, forbundet har lavet omkring emnet ernæring, som nu konkret er udtrykt via en Ernæringspolitik med tilhørende handleplaner og pjecen: Dit barn træner meget – hvilke krav stiller det til kosten?
Team Danmark vil bruge pjecen til uddeling også i andre idrætter.
Hovedskribent fra forbundets side har været Rolf Lund, forfatter til O-postens klumme,Kost og ernæring. Hæftets layout har Tenna Nørgaard stået for.

Pjecen har forældre til børn, der træner meget som målgruppe – det vil sige, at primærmålgruppen er forældre til løbere i juniorelitegruppen og i talentkraftcentrene.
… men som der også står i indledningen er en fornuftig kost først og fremmest den enkelte udøvers eget ansvar.

Pjecen sendes derfor nu ud til til løbere i juniorelitegruppen med en opfordring til at lade deres forældre læse den.
Talentkraftcenterløberne får den udleveret, i forbindelse med de besøg juniorlandstræneren, Mads Ingvardsen og sportchefens nu aflægger i alle TKC’erne. TKC-løberne bliver også bedt om at tage hæftet med hjem til forældrene.

Ellers er det tanken, at hæftet vil blive udleveret i forbindelse foredrag og informationsaftner.
De klubber eller grupper i kredse og forbund, der ønsker at sætte fokus på emnet træning og ernæring f.eks gennem indlæg eller foredrag kan henvende sig til forbundets kontaktperson på ernæringsområdet: Bjarne Hoffmann, Wilh. Jensensvej 4, 9500 Hobro, tlf. 9657 0170, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Pjecen skal ses som et konkret eksempel på udmøntning af DOF’s Ernæringspolitik, som blev vedtaget på et hovedbestyrelsesmøde den 28. februar 2003.
DOF’s Ernæringspolitik kan man finde ved at gå ind på Eliteudvalgets hjemmeside via forbundets hjemmeside http://www.dk.orienteering.org/ eller direkte på:
http://www.balslev.anet.dk/eliteudvalget/ernaering.htm