Skip to main content

Den danske elite tester forårsformen mod den internationale elite ved Spring Cup

| Administrator | Nyheder 2003

I den kommende weekend (28. – 30. marts) danner Danmarks største orienteringsstævne, Spring Cup, for 13. gang rammen om den internationale sæsonpremiere for orienteringsløberne.

I den kommende weekend (28. – 30. marts) danner Danmarks største orienteringsstævne, Spring Cup, for 13. gang rammen om den internationale sæsonpremiere for orienteringsløberne.

Stævnet starter fredag med natløb i Gadevang
Her starter 800 løbere i Danmarks største natløb, der fungerer som prolog for stævnet.

Lørdag danner Store Dyrehave rammen om den klassiske distance.
Her er er der tæt ved 5000 løbere til start og i blandt dem også mange af verdens bedste.
Alle danske eliteløbere er således på plads på nær Carsten Jørgensen, som forsat opholder sig i New Zealand.
Landstræner Jari Ikaheimonen får her god mulighed for at se landsholdsaktuelle løbere an før de nordiske mesterskaber om godt en måned (1. – 4. maj i Sverige).
På lørdagens klassiske distance bliver det i herreklassen interessant at se, hvordan vore bedste i 2002 - VM-stafetbroncevinderne Rene Rokkjær og Mikkel Lund samt de øvrige World Cup løbere Troels Nielsen og Thomas Jensen kommer fra start. Interessant bliver det også at se om Morten Fenger-Grøn er ved at være sine skader kvit, som de sidste par år har plaget ham gevaldigt.
Den internationale elite udgøres af så stærke navne som Mikhail Mamlev, RUS og Jamie Stevenson, GBR henholdsvis EM Guld og Bronze på mellemdistancen. Af top 10 løbere ved EM-klassisk stiller følgende op: nr. 5 Yuri Omeltchenko, UKR, nr. 6 Frederik Løwegren, SWE, nr. 7 Thomas Asp, SWE og Marian Davidik, SLO nr.10.
Ud over disse absolutte topnavne er der masser af andre interessante løbere i den 180 mand store Elite 1 klasse, bl.a som den anden startende i klassen, Chris Terkelsen, World Cup vinder 1998.

I dameklassen stiller alle danske landsholdsaktuelle op på nær Maria Høyer, Kolding OK. Spændende bliver det at se, hvordan vore 2 bedste og Anne Konring Olesen og Helene Hausner på hjemlig grund kan matche nogle af sidste års absolutte verdensstjerner. Simone Luder og Vroni Konig-Salmi begge Schweiz og henholdsvis nr. 1 og 2 på verdensranglisten samt Emma Engstrand SWE og Karin Schmallfeld, GER nr. 8 og 10 på verdensranglisten.
I dameklassen er der også et gensyn med 2 tidligere danske landsholdsløbere: Yvonne Fjordside og Dorthe Dahl.

Søndag er der Stafet i Danstrup-Krogenberg Hegn
Det bliver spændende at se om Farum/Tisvildes herrehold kan vinde for tredje år i træk. Ligeledes er OK Pan Århus, som for nyligt vandt Hallandsstafetten, blandt de danske favoritter. Af de store udenlandske klubber stiller bl.a. OK Orion og Pan Kristianstad, SWE, Nydalen OK og Halden SK, NOR og Turun Suunnistajat, FIN til start, så der skal nok blive kamp om placeringerne.

På damestafetten bør de to danske hold Farum/Tisvilde og Spring Cup OK kunne blande sig blandt favoritterne. Spring Cup OK har i denne sæson forstærket holdet betydeligt med en række hjemvendte løbere: Helene Hausner, Dorte Dahl, Anne Konring Olesen og Dorte Skovlyst For nyligt blev de nr. 2 ved Hallandstafetten.
Alle de store udenlandske hold er dog til stede, og Turun Suunnistajat og Halden må sammen med en række stærke svenske klubber nok som sædvanlig regnes blandt de absolutte favoritter til at løbe af med sejren.

Læs mere og se startlister på: http://www.springcup.dk/springcup/2003/dk/index.asp