Skip to main content

Medieopmærksomheden skabes ikke kun af eliten

| Administrator | Nyheder 2003

”Bind ikke de store løb op på elitens resultater”, sagde Henrik Brandt, Morgenavisen Jyllands-Posten, på dagens repræsentantskabsmøde. Han var inviteret til mødet for at komme med sin vurdering af de mediemæssige muligheder i de kommende internationale o-

”Bind ikke de store løb op på elitens resultater”, sagde Henrik Brandt, Morgenavisen Jyllands-Posten, på dagens repræsentantskabsmøde. Han var inviteret til mødet for at komme med sin vurdering af de mediemæssige muligheder i de kommende internationale o-begivenheder på dansk grund: EM i 2004 og VM i 2006.
Det vil selvfølgelig være en appelsin i turbanen, hvis der også falder danske medaljer af. Men hvis man alene satser på medaljeopmærksomheden, risikerer man at få arrangementet affejet som en fiasko, hvis medaljerne udebliver. Det vil ske selv om stævnet i øvrigt var dygtigt planlagt og udført og af deltagerne blev vurderet som en stor succes, fastslog Henrik Brandt.
Der var kun afsat 10 minutter til hans indlæg, og det mente Henrik Brandt meget sandsynligt kunne svare til den medieopmærksomhed, man kunne risikere at få. Man skal kun regne med ringe fjernsynsinteresse og beskeden omtale på sportssiderne. Det var derimod vigtigt at tænke på andre muligheder for at komme i medierne: et økonomisk eller turistorienteret perspektiv, en interessant personlighed, måske satse mere på dokumentarudsendelser i stedet for nyhedsreportager.
Den opmærksomhed, der trods alt vil blive, skal man være parat til at omsætte til kendskab til sportens dyder, der blandt andet rummer et uspoleret idrætsmiljø, muligheden for familieaktivitet og personlig udvikling samt naturtilknytningen.
Op mod arrangementerne skal klubberne vide, hvordan de vil hjælpe nye interesserede ind i sporten gennem veltilrettelagte introduktionsforløb, og stå parate, når nyhedsinteressen topper i forbindelse med de store stævner.
Henrik Brandt så fortrøstningsfuldt på mulighederne for at høste medlemstilgang på de store stævner. O-løberne er generelt ressourcestærke, mente han og sluttede: ”Hvis nogen kan løfte det her, er det Jer!”