Skip to main content

DM-nat og DM-lang bytter

| Administrator | Nyheder 2003

Fra år 2005 skifter DM-nat og DM-lang plads i løbskalenderen. Det blev konklusionen efter en afstemning på dagens Repræsentantskabsmøde på Vejlefjord. Med 42 stemmer for og 18 imod blev det besluttet at flytte DM-nat til foråret. Begrundelsen for flytning

Fra år 2005 skifter DM-nat og DM-lang plads i løbskalenderen. Det blev konklusionen efter en afstemning på dagens Repræsentantskabsmøde på Vejlefjord. Med 42 stemmer for og 18 imod blev det besluttet at flytte DM-nat til foråret. Begrundelsen for flytningen var blandt andet, at natløbene kan afvikles tidligere på aftenen, og at forårssæsonen internationalt er natløbssæson. Forsvarene for den nuværende placering frygtede et svigtende deltagerantal ved løb i iskolde nætter i de tidlige forårsmåneder.
Med 40 stemmer for og 17 imod blev det omvendt besluttet at flytte DM-lang til efteråret. Argumentet for en flytning var bl.a., at et så hårdt løb kræver løbere i topform, og det er løberne generelt først i efterårssæsonen. Modstanderne af en flytning mente bl.a., at det var vanskeligere at få tilladelse til at bruge de store skovarealer om efteråret.