Skip to main content

Fedt igen at vinde medaljer

| Administrator | Nyheder 2002

Fedt, var Carsten Jørgensens umiddelbare reaktion på den præstation han og de to andre danske herrer leverede på europamesterskabernes anden dag i Ungarn ved Sümeg. Dagens konkurrence var den prestigefyldte stafet. I alt var der 45 hold til start. Nok hed

Fedt, var Carsten Jørgensens umiddelbare reaktion på den præstation han og de to andre danske herrer leverede på europamesterskabernes anden dag i Ungarn ved Sümeg. Dagens konkurrence var den prestigefyldte stafet. I alt var der 45 hold til start. Nok hedder det EM, men alle verdens bedste stiller til start. Det danske førstehold var en blanding af ung entusiasme ved Mikkel Lund og Rene Rokkjær på 1.og 2. tur og moden rutine ved Carsten Jørgensen på 3. tur.
Mikkel Lund løb som gårdsdagens kvalifikationsløb igen et uimponeret og flot løb, og var med teten ind og kunne sende Rene Rokkjær i skoven kun 5 sekunder efter finske Jani Lakanen.
På anden-turen satte kortdistanceverdensmesteren og World Cup førende Pasi Ikonen turboen på og skabte reelt et hul til de efterfølgende. Overraskende fulgte tyskerne lige efter og derefter en klynge på 4 med Finland 2, Norge, Schweiz, Sverige og Danmark med Rene Rokkjær. Det var stillingen ved publikumsposten 10 minutter før skiftet til 3. og sidste tur. Carsten Jørgensen, ankermand for Danmark, blev også sendt i skoven som 5ér. Denne stilling var fortsat uændret ved publikumsposten. Carsten Jørgensen så her slidt ud, men som så ofte før fandt Carsten de sidste afgørende kræfter frem i en fantastisk finish. Finske Mats Haldin var urørlig på førstepladsen, men hvem skulle være den næste, der dukkede ud af skoven. Først kom svenske Emil Wingstedt og umiddelbart herefter dukkede Carsten Jørgensen pludselig alene op. Stor jubel i den danske lejr og stor glæde hos Carsten, der nu mente igen at have fundet den gamle skarphed frem.
I det efterfølgende interview blev Carsten spurgt, hvordan han havde båret sig ad? Hertil svarede Carsten kort: Jeg tog bare kortet og løb!

Resultater
Herrer, 3 ture á 9.3 km
1. Finland: 134.58 min.
2. Sverige: 138.28 min
3. Danmark: 138.39 ( Mikkel Lund: 45.15, Rene Rokkjær: 47.57, Carsten Jørgensen: 45,27)
28. Danmark 2: 163.24

Damer:
1. Norge: 112.48
2. Schweiz: 115.08
3. Lithauen: 115.17
Danmark: diskvalificeret