Skip to main content

Signe Søes valgt som Årets O-løber

| Administrator | Nyheder 2002

”Jeg er bare rigtig glad.” Den kun 18-årige Signe Søes lægger ikke det mindste skjul på glæden over at O-postens læsere har valgt hende til årets o-løber foran veteranen Carsten Jørgensen og det unge mandlige håb, Troels Nielsen fra Horsens.

”Jeg er bare rigtig glad.” Den kun 18-årige Signe Søes lægger ikke det mindste skjul på glæden over at O-postens læsere har valgt hende til årets o-løber foran veteranen Carsten Jørgensen og det unge mandlige håb, Troels Nielsen fra Horsens.
”Det er rart at folk lægger mærke til, at jeg har klaret mig godt.” Signes ligefremme karakteristik af sine egne præstationer er præcis som hendes vej til posterne i både danske og udenlandske skove. Hun vandt sidste år Ungdomscuppen med maksimumpoint for fem sejre ud af de seks mulige i de største løb i Danmark, heriblandt Danmarksmesterskaberne på den korte og lange distance.
Ved juniorverdensmesterskaberne i Ungarn fik hun den bedste danske placering som nummer 5 på kortdistancen og ved Baltic Cup vandt hun sin klasse på den klassiske distance.
”Mit mål for sidste år var at vinde Danmarksmesterskaberne og de andre vigtige konkurrencer og det lykkedes næsten. Jeg kunne ikke rigtig på forhånd sætte nogle mål for de internationale løb, for jeg havde ikke været oppe mod de bedste før på grund af en ankelskade. Men jeg er godt tilfreds med resultaterne.”
De bedste resultater er opnået på kortdistancen, og Signe er ikke typen, der kun regner den klassiske distance for rigtigt o-løb.
”Jeg vil selvfølgelig gerne være god til klassisk, men det betyder ikke mest for mig. Det sjoveste er kortdistancen, fordi det er så intenst – teknisk krævende og samtidig i meget højt tempo.”
Der er ikke mange, som kan true Signe Søes til de nationale mesterskaber og hun ser frem til årets juniorverdensmesterskaber, der afvikles i Spanien i juli måned.
”Der er kun tre medaljer og rigtig mange kæmper om dem, og selv med den perfekte forberedelse kan der på dagen være nogen som klarer sig bedre. Men jeg træner selvfølgelig frem mod det, og jeg vil helt sikkert blande mig i toppen.”

Over 300 læsere nåede at afgive en stemme inden fristen udløb. I Horsens havde man organiseret en regulær underskriftindsamling til støtte for ”klubbarnet” Troels Nielsen – næppe helt i afstemningens ånd, men heldigvis uden indflydelse på afstemningens resultat, bl. a fordi Farum-medlemmernes opbakning til Signe Søes var af næsten samme omfang. I denne sluttede kreds kan det dog afsløres, at der var afvigere i begge klubber.
Blandt indsenderne har lykkens gudinde i form af redaktørens aldeles uvildige søn udtrukket tre heldige vindere af lidt vin til at forsøde en kold vinteraften. Navnene offentliggøres i årets første nummer af O-posten, der skulle kunne findes i postkassen omkring den 4. februar.