Skip to main content

Senioreliten lærer samarbejde

| Administrator | Nyheder 2001

Fredagsjogning, to gange træning lørdag og en langtur søndag. Sådan plejer programmet at være ved elitesamlingerne i TeamDanmark Centret ved Silkeborg, men de to vikarierende landstrænere Bjarne Hoffmann og Jacob Ødum havde helt andre udfordringer med i t

Fredagsjogning, to gange træning lørdag og en langtur søndag. Sådan plejer programmet at være ved elitesamlingerne i TeamDanmark Centret ved Silkeborg, men de to vikarierende landstrænere Bjarne Hoffmann og Jacob Ødum havde helt andre udfordringer med i tasken ved weekendens efterårssamling.
Med hjælp fra de to kursusarrangører og tidligere jægersoldater Lars Møller og Chr. Thomsen blev seniorelitegruppens evner til samarbejde under stressende forhold sat på prøve. Efter et oplæg fredag aften blev hele gruppen sendt i skoven klokken 24 til det meste af et døgns prøvelser.
Først sidst på eftermiddagen lørdag sluttede man af med 25 m fri svømning over en lille, let tiliset sø, men inden havde deltagerne løbet natløb med oppakning, bygget tovbane, tårn og legofigurer efter regler, der satte store og ubøjelige krav til samarbejdsevnerne. Ikke nogen helt nem sag for en flok individualister, der normalt har det fint med at gribe udfordringer alene.
”Orientering er en meget individualistisk sport,” forklarede Bjarne Hoffmann, ”men omkring selve løbet indgår løberne i en gruppe eller trup, som skal kunne fungere. Vi står nu med en ung gruppe uden en række af de kendte topløbere fra 90’erne. Derfor ville vi gerne lægge ud med den her Team Building Event.”
”Ved de store internationale stævner er løberne sammen i dagevis næsten døgnet rundt,” supplerer Jacob Ødum. ”Det er vigtigt at løberne lærer at stole på hinanden og strukturerer deres samarbejde.”
Løberne var gennemgående glade for arrangementet. Morten Fenger-Grøn, der nu er en af de ældste løbere i gruppen, udtrykte det sådan:
”Weekenden giver nok ikke mirakler, men den kan støtte en udvikling af tillid og accept fra andre. Og så har det i øvrigt været rigtig sjovt at konkurrere på en anden måde med de andre i gruppen.”