Skip to main content

25 løbere i den danske o-elite

| Administrator | Nyheder 2001

Den tidligere landstræner Signar Ericsson er tilbage i Sverige og en ny er endnu ikke ansat. I dette tomrum har de to trænerkandidater Bjarne Hoffmann og Jacob Ødum midlertidig overtaget roret for den danske elite og etableret de grupper, der skal danne r

Den tidligere landstræner Signar Ericsson er tilbage i Sverige og en ny er endnu ikke ansat. I dette tomrum har de to trænerkandidater Bjarne Hoffmann og Jacob Ødum midlertidig overtaget roret for den danske elite og etableret de grupper, der skal danne rammen om næste års indsats.

Hos herrerne rummer den egentlige landsholdstrup – elitegruppen - flere overraskelser, idet både Allan Mogensen, Chris Terkelsen og Flemming Jørgensen mangler.
”Allan har ikke afgjort sin orienterings-fremtid, ” oplyser Jacob Ødum. ”I første omgang har han, efter eget ønske, valgt at stå udenfor elitegruppen i det kommende år, men det er ikke utænkeligt at han kommer stærkt igen til VM 2003 eller måske allerede til EM 2002.”

Chris Terkelsen var i år endelig på vej tilbage i verdenseliten efter en længere fraværsperiode, men har altså sammen med Flemming valgt at stå over i 2002, der også er det sidste uden verdensmesterskaber, idet der fra 2003 vil være årligt tilbagevendende mesterskaber.
Den eneste nye i elitegruppen er Troels Nielsen, der har leveret flere spektakulære præstationer i årets løb. Truppen består i alt af kun seks løbere: Mads Ingvardsen (25), Morten Fenger-Grøn (28), Rene Rokkjær (27), Troels Nielsen (26) samt Thomas Jensen (30) og Carsten Jørgensen (31).

De øvrige top-herreløbere er organiseret i to grupper. Kandidatgruppen med Claus Bloch, Nikolai Nielsen, Martin Hansen, Patrick MacGrail, Michael Sommer og Michael Sørensen samt U-23 gruppen med de unge senioreliteløbere Rune Olsen, Christian Hansen, Peter Horstmann, Christian Nielsen, Henrik Jørgensen, Jacob Grønnegaard, Mikkel Lund og Rune Monrad.

Hos damerne er der kun fem løbere med eliteambitioner, idet Yvonne Fjordside umiddelbart efter VM i Finland trak sig ud af elitegruppen. Man har derfor valgt at samle dem i en fælles gruppe, Damegruppen, der følgelig består af Anne K. Olesen (23), Helene Hausner (24), Dorthe Skovlyst (26), Stinne Skammelsen (22) og Maria M. Høyer (29).

Den danske seniorelite omfatter derfor til næste år i alt 25 løbere. Junioreliten er tidligere udpeget og omfatter otte kvinder og fem mænd.