Skip to main content

Signar Eriksson stopper som landstræner

| Administrator | Nyheder 2001

Efter mindre end 2 år som landstræner for de bedste danske orienteringsløbere og Dansk Orienterings-Forbund stopper Signar Eriksson.

Efter mindre end 2 år som landstræner for de bedste danske orienteringsløbere og Dansk Orienterings-Forbund stopper Signar Eriksson.
Sin afsked begrunder Signar Eriksson på følgende måde: ”Jeg fik via en telefonsamtale i juni måned et tilbud om et nyt arbejde i Sverige. Det var meget uventet, men også interessant. Et arbejde der, som man kan sige, lå ret i tid for mig personligt. Formanden for DOF’s eliteafdeling, Karl Kristian Terkelsen blev informeret allerede i juni om dette tilbud. Når man skal vælge mellem to gode ting, er det, som når man skal beslutte sig for et vejvalg, man kan kun vælge en vej. Jeg har valgt at sige ja til at forhandle om arbejdet i Sverige og håber, at det bliver færdigt i næste uge. Jeg informerede DOF om min beslutning for ca. 2 uger siden.
Årsagen til, at jeg ikke ville offentliggøre min opsigelse før efter VM og World Games, var, at jeg ikke ville, at mit valg skulle forstyrre løbere og ledere i disse mesterskaber.”
Signar Eriksson pointerer, at hans valg ikke har noget med de skuffende resultater ved dette års NOC eller WOC at gøre, ligesom han også lægger vægt på, at begrundelsen heller ikke skal findes i manglende opbakning til hans arbejde i eliteudvalget eller forbundet i det hele taget. Han fremhæver det udviklende samarbejde, der i den forløbne tid har været med løbere og ledere i eliteudvalget specielt, ligesom han generelt i alle sammenhænge i sin tid i dansk orientering har oplevet en positiv og varm modtagelse.
K. K. Terkelsen, formand for DOF’s eliteafdeling lægger ikke skjul på, at opsigelsen kommer på det værst tænkelig tidspunkt. Forbundet er netop nu midt i en proces, hvor den fremtidige satsning i et samarbejde med Team Danmark skal afklares. I denne proces er landstræneren en nøgleperson.
Også i et samarbejde med Team Danmark var Signar Eriksson læremesteren i et 4-årigt pilotprojekt – et projekt for uddannelse af kommende danske landstræneremner. Dette projekt er først inde i sit andet år.
Endelig fratrædelsesdato er endnu ikke fastlagt, men det forventes, at blive den 31. oktober.