Skip to main content

DM-nat i Gurresøskovene på lørdag

| Administrator | Nyheder 2000

På lørdag arrangerer Helsingør SOK årets danske mesterskab i natorientering.

På lørdag arrangerer Helsingør SOK årets danske mesterskab i natorientering.

Stævnepladsen er beliggende lidt nord for Tikøb.

Til start i dameklassen er sidste års nr.1-3. Yvonne Fjordside, OK Pan, Tenna Nørgaard, Tisvilde Hegn OK og Tina Haarup, HTF. Derudover må man kunne forvente, at den danske mester på klassisk distance Anne Konring Olesen, FIF Hillerød eller Helene Hausner, OK Øst kan blande sig alvorligt i medaljestriden.

Første dame går i skoven kl.21.08 og sidststartende kl.21.58. Startintervallet er 2 minutter og mon ikke medaljerne er fordelt henad kl.23.15.

I herreklassen er sidste års guldvinder Thomas Jensen, Tisvilde Hegn OK i forrygende form. Thomas har netop vundet årets ALKA Forsikring Cup 2000 foran Jens Knud Maarup, OK Pan, der også blev nr.2 sidste år til DM-nat. Sidste års nr.3 Thomas Hjerrild, OK Pan har i år været i bedre form end længe, og han er da også blevet udtaget til World Cup-holdet, der om 2 uger drager til Portugal. Thomas Jensen og Jens Knud Maarup blev ikke udtaget til world cup-holdet. Thomas er dog udtaget som reserve for de 6 udtagne herreløbere.

Carsten Jørgensen og Allan Mogensen må dog være gode bud på guldmedaljen. Carsten må efterhånden kunne "trænge" til en medalje i år. Carsten har ikke fået nogen medalje i år på trods af storform i perioden op til de netop afviklede øvrige DM-løb.

Første start i herreklassen er kl.20.42. Her er der 2 minutters startinterval og sidststartende løbere går ud i den mørke skov kl.22.32, så herreklassen skulle gerne være afviklet kl.24.

Læs mere om løbet på http://home6.inet.tele.dk/hsok/dminformation.html og startlisten findes på http://home6.inet.tele.dk/hsok/startlister.html

Dagen efter løbes der i Valborup Skov ved Roskilde Landsfinale i DOF´s Divisionsturnering, det såkaldte DM for hold.

Årets finalister er h.h.v. fra Sjælland, OK Øst fra Birkerød. Fra sønderjylland og Fyn er det Odense OK, og fra det nordlige Jylland er det OK Pan fra Aarhus.

Det sidste mange års vindere Farum OK blev slået i kvalifikationen af OK Øst.

Læs mere på http://www.okr.dk/divfinale.htm