Skip to main content

Problemer for Carsten Jørgensen

| Administrator | Nyheder 2000

På Dansk Atletik-Forbunds hjemmesider under nyheder kan man læse, at det kniber alvorligt med Carstens deltagelse i de Olymiske sommerlege i september i Sydney.

På Dansk Atletik-Forbunds hjemmesider under nyheder kan man læse, at det kniber alvorligt med Carstens deltagelse i de Olymiske sommerlege i september i Sydney.

Det er Carstens akillessene, der igen giver Carsten problemer - nu hvor han ellers lige var sluppet af med den lårskade, som han havde pådraget sig på træningslejren i Sydafrika.

Læs mere: http://www.dansk-atletik.dk/nyheder/nyheder.shtml

"18/5-2000 Carsten Jørgensen har stadig problemer på vej mod OL

Langdistanceløberen Carsten Jørgensen, som allerede er forhåndsudtaget til OL på 10.000 meter, har fortsat store problemer med skader på sin vej mod Sydney.

Carsten skulle have klaret DIF/DOKs formstabilitetskrav ( 28:10,00 minutter ) ved enten IAAF stævnet i Hengelo (Holland) den 28. maj eller ved EAA-stævnet i Prag (Tjekkiet) den 5. juni, men dette sker ikke !!

I weekenden har, Carsten Jørgensen og træner Olli-Pekka Kärkkäinen efter grundige overvejelser besluttet, at han ikke kommer til start i disse topløb med startfelt i verdensklasse.
Carsten Jørgensen havde langvarige problemer med sine achilles-sener i august-december 1999. I januar-februar i år var han på en vellykket højdetræningslejr i Sydafrika. Efter hjemkomsten har han imidlertid døjet med en lårskade, som har umuliggjort alle hårde træningspas. Jørgensen måtte melde afbud til alle forårets vigtige konkurrencer: VM-cross, det første planlagte formstabilitetsstævne ”European 10.000 m Challenge” og Rotterdam marathon.

Carsten Jørgensen har i hele perioden været under massiv behandling.

Siden medio april har træningen kørt relativt godt - lårskaden virker nu til at være overstået - men samtidig er achillesproblemerne dukket op igen.

Carsten har derfor mest af alt brug for at blive helt fri for skader, samt at få en gang stabil grundtræning, der igen kan bringe ham op på topniveau.

Der findes meget få internationale 10.000 meter løb af høj klasse hvert år. Nu vil tiden og Carstens fysik vise, om nogle senere konkurrencer kan bruges frem mod OL - eller om hele OL-projektet skal glemmes. Planen er at evaluere situationen medio juni."