Skip to main content

DM-Stafet 2000 i Stråsø Pl.

| Administrator | Nyheder 2000

På lørdag løbes årets vigtigste danske stafet, DM-stafet i Stråsø Plantage syd for Holstebro.

På lørdag løbes årets vigtigste danske stafet, DM-stafet i Stråsø Plantage syd for Holstebro.

Der konkurreres som altid i mange klasser fra ung til gammel, men snakken går naturligvis mest på de to eliteklasser, Herre- og Dame-Elite.

I herreklassen er det de 3 storklubber Farum OK, Tisvilde Hegn OK og OK Pan Aarhus, der må have favoritværdigheden.

De 2 sjællandske klubber har igennem hele året haft problemer med at kunne stille med deres bedste hold. Tisvilde har stadig ikke den tidligere stafetverdensmester Torben Skovlyst med, og Farums ellers sikre stafetmand Thomas Nielsen er i USA med sit arbejde.

RETTELSE: Torben Skovlyst "løber" nu for Farum OK, men det gør det jo hverken bedre for Farum eller Tisvilde, da Torben stadig er plaget af den overtræning som ramte ham i påsken 1999.

Såvel Farum som Tisvilde har en "killer-afslutter" i h.h.v. Allan Mogensen og Carsten Jørgensen, men i år er sidsteturen én af de kortere ture, så der bliver mindre mulighed for Allan og Carsten til at "hente noget" på sidsteturen, som ellers har været de 2 løberes styrke.

I år er rækkefølgen i herrernes stafet på de 4 stafetture først 2 "lange" ture på ca. 10km og derefter 2 "korte" ture på ca. 8km.

Dette favoriserer nok især OK Pan, der stiller med 4 nogenlunde jævnbyrdige løbere, hvor Farums og Tisvildes løbere ikke er helt så jævnbyrdige. Og så stiller Pan nok med Thomas Hjerrild på sidsteturen. Thomas blev netop i lørdags dansk mester på den korte distance, så det er en yderst kompetent mand, som Pan kan stille med.

De øvrige på Pan´s hold er nok nr.2 på den danske rangliste Jens Knud Maarup og VM-stafet-løberen Morten Fenger-Grøn, der er gammel Holstebro-dreng og derfor må have en vis "hjemmebane". Hvem sidstemanden på Pan´s hold er endnu ikke klart. Det kan være Martin Hansen, der blev nr.6 til DM-kort, den stærke førstetursløber Claus Bloch, eller sidste års bedste danske O-løber Rene Rokkjær, der har været skadet det meste af året, men skulle være i fremgang.

Farum OK stiller også med en gammel Holstebrodreng, World-cup-løberen Mads Ingvarsen, men Mads er lettere skadet, så det ser lidt problematisk ud for Verdensranglistens nr.1 Allan Mogensen, Ukraineren Oleksandr Mykhaylov og fjerdemanden (formodentlig Jesper Jensen).

Hos Tisvilde er de tre stjerner Carsten Jørgensen, ranglistens nr.1 Thomas Jensen og Jesper David Jensen klar. Hvem fjerdemanden bliver, er endnu ikke offentliggjort, men det er nok enten Claus Stallknecht eller Johan Fegar.

Hos damerne er Farum OK storfavoritter. Farum stiller med verdensmesteren Yvette Baker og Dorte Dahl.

Dorte er ganske vist stadig plaget af sin borrelia-infektion, men Farum har så stærk en trup, at deres andethold kan snuppe sølvet, hvis det går helt perfekt. Farums tredje løber til førsteholdet kan være Tine Rasmussen, Merete Bigum, junioren Signe Søes eller ukraineren Iryna Kupriyanova, der iøvrigt netop er startet på civilingeniørstudiet på DTU.

Men OK Øst´s damer med Helene Hausner, Charlotte Thrane og Dorthe Skovlyst kan "nemt" forpurre Farums drømme og snuppe guldet foran 2 Farum-hold.

FIF Hillerød, Kolding OK, OK Pan og Tisvilde Hegn OK er gode bud på placeringerne lige efter medaljerne.

DM-stafet er 3. afd. af Urtekram StafetLiga 2000.

Læs mere om Urtekram StafetLiga 2000 på http://www.dk.orienteering.org/ranking/rlsta.cgi - og læs mere om DM-stafet på http://w1.1972.telia.com/~u197200248/DM2000/