Skip to main content

Varieret sprint ved Junior-VM

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

 Dagens individuelle sprint ved Junior-VM i byen Stribro i det vestlige Tjekkiet bød på stor variation - i byen variereret mellem vejvalgsstræk og korte lidt mere simple stræk, før løberne skulle tage vejvalg på et for herrerne langt og for pigerne lidt kortere stræk fra byen og ud til det imponerende atletikstadion, hvor målet var placeret. I en tid, hvor man kan frygte ekstreme sommertemperaturer i det centrale Europa, var det ganske befriende med en kølig gråvejrsdag med 16-17 grader.

I herrejunior præsterede Mads Christian Maarup en fornem 28. plads blot et minut efter den Schweiziske vinder Matthieu Buehrer. Mads Christian var dermed bedste danske løber i det stærke felt med 164 gennemførende løbere, hvor det også var værd at bemærke, at kun én svensk løber var foran Mads Christian. At man ligger tæt ved Junior-VM illustreres af, at Axel Örnhagen Jørgensen på pladsen som nr. 110 var under 2 minutter efter vinderen. Niels Elton Jokumsen ses passere sidste post på nyhedens introbillede.

Mads CM JWOC 2024 Sprint

Mads Christian puster ud efter sit flotte løb

Mads Christian fortæller: “Det var fint nok. Jeg laver ikke nogen fejl derude, men jeg tøver en del fordi jeg er bagud på kortet. Jeg får taget mig selv lidt ned og får taget vejvalgene. Jeg ved ikke om jeg får taget det rigtige på det lange stræk op mod mål, men jeg får taget en hurtig beslutning og gennemfører det. Jeg er egentlig godt tilfreds,” lyder det fra Mads Christian Maarup i mål.

Niels D JWOC 2024 Sprint

Niels Dalgaard var på 34. pladsen blot 9 sekunder efter Mads Christian

Tobias JWOC 2024 Sprint

Tobias Olloz passerer mållinjen

I damejunior blev guldet delt mellem hjemmestjernen Michaela Novotna og Elli Punto fra Finland. Her leverede Sigrid Høyer Staugaard bedste danske præstation, da hun blot var 1:20 efter på 33. pladsen.

Laura B JWOC 2024 Sprint

Laura Bobach i mål

Laura Bobach præsterede endnu et stabilt løb og sluttede som nr. 49 et par minutter efter vinderen. Alle danske resultater kan findes længere nede i nyheden.

Sigrid ØN JWOC 2024 Sprint

Sigrid Øhlenschlæger var første danske damejunior i mål

U18 landstræner Mikkel Kaae-Nielsen samler op på dagens løb: “Vi var godt forberedte til i dag og havde fået tegnet kort og lavet stræk på det. Det betød ikke at det ikke var en udfordrende sprint, både teknisk og fysisk, og det var en meget mere interessant sprint for løberne at løbe, end sprintstafetten i går. Flere var godt tilfredse med deres præstationer i mål, men det er virkelig en tæt sprint, hvor hvert et sekund tæller og der ikke skal mange til, før man er langt nede på resultatlisten. En top-30 til Mads Christian er vi glade for og så ser vi frem til at komme i gang med skovdistancerne i morgen,” fortæller Mikkel Kaae-Nielsen.

Laura KH JWOC 2024 Sprint

Laura Kaldahl Hornbæk strækker hånden frem for at optimere måltiden

Onsdag skifter løberne som Mikkel fortalte ovenfor til den anden ende af skalaen, når Junior-VMs langdistance afvikles øst for Plzen i et kuperet område hvor damejunior har 480 meter stigning på deres 9,6 km, mens herrejunior har 11,5 km med 560 meter stigning. Det er nok ikke kun de danske løbere, der får ømme ben i morgen, hvor Tobias Olloz åbner løbet med allerførste start kl. 09:00, mens Mads Christian som sidste danske løber starter kl. 13:24. Ordet "lang" om denne Junior VM-dag henviser således ikke kun til banernes, men også startfeltets længde. Web TV starter kl. 11:00 og forløber indtil kl. 16:30 - men det er jo ikke meget længere end at følge en Tour de France etape, så her er linket. Starttiderne for alle løbere kan findes via samme link.

 

De danske resultater ved sprinten

 Herrejunior

1 Matthieu Buehrer, Schweiz 13:17

28 Mads Christian Maarup 14:24

34 Niels Dalgaard 14:33

59 Tobias Olloz 15:02

79 Casper Blakskjær 15:19

84 Niels Elton Jokumsen 15:29

110 Axel Örnhagen Jørgensen 16:11

 

Damejunior

1 Michaela Novotna CZE 14:04

1 Elli Punto, FIN 14:04

33 Sigrid Høyer Staugaard 15:24

49 Laura Bobach 16:06

67 Laura Kaldahl Hornbæk 16:34

89 Amalie Ertmann 17:10

94 Frida Kärner Grooss 17:14

107 Sigrid Øhlenschlæger Nielsen 17:53