Skip to main content

Spektakulær sprintstafet ved Junior-VM

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Et imponerende amfiteater med 18.000 pladser, som senest dannede ramme for en Sting-koncert, var i dag omdannet til arena for sprintstafetten, som indledte årets Junior-VM i Tjekkiske Pilzen. En hård stigning i starten bidrog til at sprede løberne, før de 77 førstetursløbere nåede frem til de første poster i et beboelsesområde. Der var der også en interessant passage ind gennem en skole, før løberne vendte og løb retur mod arenaen.

Sigrid Høyer Staugaard var rigtigt flot med i starten af førsteturen, men var 33 sekunder efter ved arenapassagen og 55 sekunder efter i mål. Passagen var særdeles spektakulær, da den bestod af adskillige vejvalgsstræk i den øvre del af amfiteateret, så tilskuerne på tæt hold kunne følge, hvordan holdene løste den opgave. Den sidste del af banen var mere løbsbetonet i en park tæt på arenaen.

Sigrid start JWOC 2024 SR

Sigrid Høyer Staugaard i fin stil lige efter start

Tobias Olloz løb rigtigt imponerende på andenturen, hvor han blot var et halvt minut efter de førende på turen. Niels Dalgaard leverede også en indsats på tredjeturen, som peger flot frem mod resten af ugen, da han blot var et minut efter de rigtigt hurtige løbere på tredje turen.

Tobias start JWOC 2024 SR

Tobias Olloz i flyvende start på anden tur

Amalie Ertmann løb sidste turen på det danske førstehold. “Det var ikke så svært som jeg havde forventet det ville være. Jeg synes det var oplagte vejvalg, så det var meget en bane, hvor man bare skulle løbe og det var ikke lige det bedste for mine lunger, som jeg har haft problemer med. Det var hårdt, men det var meget sjovt, især at løbe inde i skolen. Jeg tror det var godt at vi havde set det på model event, ellers var jeg nok blevet lidt forvirret over at man skulle løbe inde i en bygning. Det var fedt at prøve,” fortæller Amalie Ertmann, der er med til JWOC for fjerde gang og rykker op som senior næste år.

I mål endte det danske førstehold med Sigrid Staugaard, Tobias Olloz, Niels Dalgaard og Amalie Ertmann på 22. pladsen af alle deltagende hold, lidt over 5 minutter efter de norske guldvindere, som således gentog sejren fra den første Junior-VM sprintstafet i Portugal i 2022. Holdet blev 13. bedste nation.

Det danske andethold med Laura Hornbæk, Niels Elton Jokumsen, Casper Blakskjær og Laura Bobach løb sig igennem til 27. pladsen, mens tredjeholdet med Frida Kärner Grooss, Axel Örnhagen Jørgensen, Mads Christian Maarup og Sigrid Øhlenschlæger endte på 37. pladsen af de 62 gennemførende hold. På indledningsbilledet for nyheden ses Axels flyvende start.

Førsteårsjunior og debutant Niels Elton Jokumsen havde følgende oplevelse på sit debutløb: “Jeg synes det gik rigtig fint, jeg blev sendt godt ud og får hentet nogle placeringer her på de første stræk, hvor man bare skulle trykke på. Jeg laver et vrik ved min post 10 og har lidt ondt, men får løbet det væk. Jeg føler mig stærk hele vejen rundt og får taget nogle gode vejvalg, så det er jeg godt tilfreds med,” lyder det fra Niels Elton Jokumsen, der løb andentur for det danske andethold.

I morgen rykker Junior-VM karavanen ca. 40 km mod vest til Stibro, hvor den individuelle sprint bliver afviklet. Såvel startlister som adgang til live resultater her. Første start er kl. 10:00 og begge klasser forventes at være afgjort lige efter kl. 13:00.