Skip to main content

Holdet til VM i Skotland er udtaget

| Camilla Bevensee | Nyheder

Udtagelseskomiteen har sat navne på de løbere der skal repræsentere Danmark til VM i Edinburgh, Skotland, den 12.-16. juli 2024. Udtagelsen er sket på baggrund resultaterne fra knock-out testløbet den 9. maj i Kolding, DM-sprint den 11. maj i Fredensborg og de to World Cup konkurrencer på hhv. knock-out sprint og sprint i Olten i Schweiz sidste weekend.

Hjemmeblivende reserver:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK (2. reserve Sprint og KO-Sprint)
Jeppe Edvardsen, OK Snab (1. reserve Sprint og KO-Sprint)

VM-holdet bliver i år uden Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering, som i samråd med landsholdsledelsen har meldt afbud til VM, på grund af lykkelige omstændigheder.

”Jakob og hans kæreste venter barn, og omstændigheder gør desværre, at Jakob i første omgang måtte melde afbud til World Cup runden i Schweiz, som han ellers skulle have løbet, og nu også VM,” fortæller cheflandstræner Tue Lassen, og fortsætter:

”Med et VM der ligger i midten af juli, er vi sammen med Jakob kommet frem til at den eneste rigtige beslutning er at han bliver hjemme ved sit nyfødte barn og kæreste, som kommer til at have brug for ham. Det er selvfølgelig ærgerligt for holdet og for Jakob, som er den der ærgrer sig mest, fordi træningen er gået virkeligt godt og formen har været støt stigende hele foråret. Men der er vigtigtigere ting i livet end sport og det at blive forældre for første gang, er noget af det største der sker her i livet, og det bakker vi selvfølgelig 100% op om at Jakob skal prioriterer Vi glæder os på Jakobs vegne til at han skal blive far, og så håber vi at se Jakob tilbage i rød/hvide farver på et senere tidspunkt.”    

Cheflandstræneren er dog stadig optimistisk for de danske forhåbninger til VM, hvor målsætningen i samarbejde med Team Danmark er sat til to top8-placeringer individuelt og top6 på sprintstafetten.

”Vi så til World Cup i Schweiz at vi har 4 damer der alle kan kæmpe med i top 10 til VM, så det er enormt positivt at de alle har løftet niveauet yderligere. De har virkelig fået tro på tingene, og pusher hinanden på træning og konkurrence, så jeg glæder mig virkelig til at se hvad det kan blive til på VM. Sprintstafetholdet synes jeg også virker lovende, men det er klart at herrerne generelt set har præsteret under det vi havde håbet på til World Cup’en, så på nuværende tidspunkt at det svært at forvente individuelle topresultater her. Vi har dog set på testløbene at Andreas og Jacobs topniveau er højt, og de er begge dygtige stafetløbere, så vi er stadig optimistiske i forhold til de kan rykke niveauet yderligere den næste 1½ måneds tid frem mod VM”, afslutter han.

VM i Skotland giver udover Andreas Bock Bjørnsen og Jacob Steinthal, også VM-sprint debut til førsteårs senioren Oscar David Broman Jensen fra Allerød OK.

Ved spørgsmål i forbindelse med udtagelsen, kontakt cheflandstræner, Tue Lassen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., +4522780338 

Følg det danske hold til VM

Alt hvad du skal bruge for at følge de danske løbere til VM, bliver samlet på vores WOC 2024-side, og allerede nu kan du følge 'Vejen til VM' på siden, når løberne løber World Cup runde 1 og 2 i Schweiz og Italien. Du får den danske vinkel og links til alt det du har brug, for at kunne følge med.

Du finder siden her: Vejen til VM 2024 - den danske vinkel

VM i Skotland afholdes den 12.-16. juli, og der mulighed for selv at prøve orienteringsløb i Skotland, samtidig med at man hepper på de danske løbere, med hele seks løb på programmet til WOC Tour. Tilmeldingen er åben og der kommer løbende mere information omkring løbene, transportmulighederne og programmet for dagene i det skotske på hjemmesiden her: WOC Tour 2024 

Mesterskabet kan som altid også følges hjemme fra stuen via IOF Live, hvor mere info også kommer ud, når mesterskabet nærmer sig.