Skip to main content

Det danske hold er klar til de første to runder af årets World Cup

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det Internationale Orienterings Forbunds 'Orienteering World Cup', løbes i gang i weekenden, med knock-out sprint finaler lørdag, efter kvalifikationsløb om fredagen, og en individuel sprint søndag, som første runde af stævneserien, der løbes i og omkring Olten i Schweiz. Og det bliver med et dansk hold til start, hvor både rutinerede og debutanter skal måle sig mod verdenseliten på sprint for første gang i år.

"Vi er stadig lidt tidlig i processen i forhold til konkurrenceformen, der først skal stå helt skarpt til VM, så det bliver spændende at se hvor løbernes præstationer ligger i forhold til de bedste i verden allerede nu. Vi håber selvfølgelig at en eller flere af vores løbere placerer sig højt, så vi får en indikation frem mod VM," lyder det fra cheflandstræner Tue Lassen. 

World Cup runden i Schweiz er udtagelse til VM i Skotland, der skal løbes i og omkring Edinburgh i Skotland i midten af juli. De første internationale løb i schweiziske Olten og nabobyen Zofingen, bliver gode indikationer på hvor de danske løbere ligger, selvom det som regel er sværere at placere sig højt oppe i feltet på World Cups, da alle lande har flere løbere med end til fx et VM.

"Der er mange med, så det bliver sværere at placere sig i top-20 og top-10. Vi håber på top-15 placeringer, for det indikerer et niveau, der kan række langt, når det virkelig gælder i Skotland og kan måske veksles til de top-8 placeringer vi håber på til VM," fortsætter cheflandstræneren, der sammen med sit team af landstrænere, har valgt at det kun er World Cup-løbene i Schweiz, der indgår i udtagelsen til VM, og ikke også runden i Italien i næste uge. 

"Vi har valgt at bruge runden i Schweiz som udtagelse, fordi det både er mere relevante terræner, men også fordi der er de to distancer, vi gerne vil se løberne på i en international kontekst, nemlig knock-out sprint og individuel sprint. Det er svært at vurdere vores løbere på testløb i Danmark på især knock-out sprint, hvor alle går videre til finalerne. Det giver et bedre billede, at de løber mod de bedste hernede, og så håber vi selvfølgelig at der er mange der løber sig videre til finalerne og gerne semifinalerne," fortæller Tue Lassen. 

Ifølge cheflandstræneren er terrænerne i Schweiz også mere relevante for det der venter i den skotske hovedstad i juli, selvom der ligesom i Edinburgh, er mere kuperet i Genova.

"Det vi forventer i Italien, til anden runde, er mere kupering, flere små trapper og smalle gader, og det er nok lidt mindre relevant end de fladere men mere vejvalgsprægede terræner i Schweiz. Men vi sigter jo også frem mod VM i 2026, der skal løbes netop i Genova, så den anden runde af World Cuppen bliver også vigtig for at vi kan skabe os de første indtryk af hvad der venter der, selvom det ikke er udtagelse til VM," forklarer Tue Lassen. 

Der stiller syv stærke kvinder og ligeledes syv stærke mænd til start for Danmark ved den første World Cup runde i Schweiz, mens holdet suppleres af Mads Møller Skaug til anden runde, hvor Linus Agervig Kristiansson, Amanda Falck Weber og Hedvig Valbjørn Gydesen rejser hjem, for at fokusere på eksamener og restitution.

Holdets klart mest rutinerede sprinter, Jakob Edsen, har desværre meldt afbud til World Cup runden i Schweiz af personlige årsager, men på baggrund af en stærk første udtagelsesweekend omkring DM sprint, og hans tidligere flotte resultater på sprint, er han stadig i spil til en plads på VM-holdet, selvom han ikke løber i Olten. Linus Agervig Kristiansson træder ind og løber knock-out sprinten i stedet for Jakob, mens Jeppe Edvardsen løber den individuelle sprint.

 

Vejen til VM 2024 - alt du skal bruge for at følge med

Find alt du skal bruge for at følge de danske løberes vej mod VM i Skotland, hvor World Cup runderne i Schweiz og i Italien, er første skridt mod toppen i Edinburgh, på vores nye WOC 2024-side. Vi har samlet alt om World Cup-runderne og gjort det nemt for alle jer, der gerne vil følge med, at finde alt om det danske hold og deres præstationer. Se det hele her:

Vejen til VM 2024 - World Cup runde 1 og 2

 

Holdet til World Cup-runderne i Schweiz og Italien

 

Program World Cup runderne i Schweiz og Italien

Fredag 24. maj - Program knock out sprint kvalifikation (Zofingen, Schweiz)
14.00 Første start herrer
14.50 Første start damer

Lørdag 25. maj - Program knock out sprint finale (Olten, Schweiz)
10.00
 Første start kvartfinaler herrer
10.30 Første start kvartfinaler damer
12.00 Web-TV starter
12.09 Første start semifinaler herrer
12.47 Første start semifinaler damer
13.27 Start finale herrer
13.42 Start finale damer
14.00 Web-TV slutter

Søndag 26. maj - Program individuel sprint (Olten, Schweiz)
12.03
 Første start top-40 damer
12.10 Web-TV starter
13.16 Første start top-40 herrer
14.25 Første start løbere uden for top-40 damer og herrer
14.40 Web-TV slutter
16.30 Præmieoverrækkelse

Lørdag 1. juni - Program individuel sprint (Voltri, Italien)
11.30 
Første start
12.51 Første start 'rød gruppe' herrer
14.04 Første start 'rød gruppe' damer
15.45 Præmieoverrækkelse

Søndag 2. juni - Program sprintstafet (Nervi, Italien)
15.40 
Start sprintstafet
16.40 Målgang vinderholdet
17.15 Præmieoverrækkelse

Alle løbene kan følges live via IOF live.