Skip to main content

Der blev løbet stærkt i Hoverdal, hvor Silkeborg OK sejrede i alle matcher til 1. divisionsmatch i Nordkredsen

| JR | Nyheder

Herning OK havde fundet en dejlig stævneplads i Hoverdal med kort afstand til parkering og start frem til dagens divisionsmatch for Nordkredsens bedste række. Det gode vejr og næsten ingen vand i skoven, gav lidt uvante betingelser for deltagerne, men det tog alle godt imod, og antallet af ikke-startende var lavt og ikke afgørende for matcherne. Herning OK kunne samtidig forkæle deltagerne med velfungerende online resultater, både i løbsklasser og de seks forskellige klubmatcher. Banerne var reelle uden poster i de diffuse områder i skoven, så der blev løbet med km-tider på under 5 min. og i mange klasser var det meget tæt: i H21 var tidsforskellen for de første fem under 1 min.

Som forventet kom Mariager Fjord OK til at spille en sekundær rolle, men alle tilmeldte mødte op og nød deres status som 1. divisionsklub. Ingen klub kunne stille noget op mod de forsvarende danske mestre fra Silkeborg OK, som forventet vandt alle tre matcher. Størst spænding var der i matchen mellem Horsens OK og OK Pan, hvor det endte med, at Pan vandt med 212 mod 192 point. Pan var bedst blandt de unge løbere, mens Horsens var bedst blandt de ældre løbere, så det blev afgørende for matchen, at Pan vandt H21 med 23-13 og D21 med 25-11. Så selv om divisionsmatcherne primært må anses som breddeidræt, så kom eliten til at afgøre matchen mellem Pan og Horsens. Som symbol på det var det også to tidligere verdensmestre der vandt D21 og H21, hvor Ida Schwartz Bobach og Tue Lassen sejrede henholdsvist.    

1. divisionsmatchen havde deltagelse af over 350 løbere fra de fire klubber. Imponerende at så mange kan motiveres til at tage den lange tur fra Østjylland og ud til Hoverdal, hvor kragerne vender. Formand for Horsens OK, Mads Mikkelsen (Horsens OK deltog i forhold til klubbens størrelse med flest løbere), afslørede to tiltag til at sikre stor deltagelse. Det ene er at tilbyde bustransport, idet alle ikke råder over en bil, men også fordi bustransport giver bedre muligheder for klubbens sociale liv. Det andet er at få klubbens nye medlemmer motiveret til at deltage i divisionsmatcherne som deres første ovrienteringsløbsstævne, hvor det kan ske i trygge rammer, idet der er mange klubkammerater, der kan hjælpe de nye på plads. Hermed inspiration til andre klubber givet videre. 

Resultaterne fra 1. divisionsmatchen i Hoverdal kan ses her: Resultater 1. divisionsmatch, Nordkredsen