Skip to main content

Prøv kræfter med MTBO til åbent EM iagtagelsesløb i april

| Camilla Bevensee | Nyheder

I weekenden, hvor dem, der elsker at løbe langt vender snuden mod Grib Skov for at løbe DM Ultralang, kan man passende følge med, selvom man ikke vil løbe langt og måske hellere vil cykle. Fra samme stævneplads som den længste DM-distance, er der nemlig også åbent EM iagtagelsesløb i mountainbikeorientering (MTBO). 

Søndag den 21. april kan du altså prøve kræfter med MTBO-disciplinen, der ikke som navnet ellers angiver, nødvendigvis kræver en mountainbike. Det er dog rart at have en cykel, der ikke er alt for tung og med flere gear, så de små bakker og skift i underlag lettere kan overkommes. Så har man mod på at prøve en sjov udgave af orienteringssporten, som ikke kræver at man kan løbe langt og hurtigt, kan man jo tage med på tur til DM Ultralang, med en cykel bag på bilen (eller med sig i toget), og være afsted til løb, selvom man ikke er til den ultralange distance.

Til MTBO kører man med kortet på styret, fadtgjort i en kortholder, der er lavet til formålet. Kortholdere kan lånes af Dansk Orienterings-Forbund ved henvendelse til Nina Hoffmann på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., senest 14. april. 

Læs mere om det åbne MTBO-løb i indbydelsen her: Åbent EM iagtagelsesløb 21. april 2024

Ved spørgsmål til det åbne MTBO-løb eller iagtagelsesløbet, kontakt holdleder Nina Hoffmann (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) eller Katja Brunstedt (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).

 

EM i Polen

Dette års europamesterskaber i MTBO foregår i Ostróda i Polen, fra 28. maj til og med 2. juni, med både EM for seniorer, juniorer og ungdom indlagt i mesterskabet. Der skal køres sprint, langdistance og mellemdistance i den rækkefølge, for alle tre kategorier, mens de unge kører en hhv. dame- og herre-stafet den sidste dag, hvor seniorerne kører mix-stafet (både herrer og damer på holdet). Der er ifølge indbydelsen til mesterskabet, et veludbygget stinet i terrænet, der samtidig er relativ kuperet, og så er det som en sjældenhed, tilladt at køre i terrænet i Polen. Det bliver spændende at følge det danske hold, hvor Camilla Søgaard er forsvarende europamester på mellemdistancen, hvor Nikoline Splittorff sidste år blev 2'er, mens Nikoline Splittorff vandt massestarten til EM sidste år, der dog ikke er på programmet i år. 

Bulletin EM MTBO - https://emtboc.com/sites/default/files/Bulletin_1_2.pdf

Hjemmeside EM MTBO - https://emtboc.com/en

 

Nyt hold bag MTBO-landsholdet 

I 2024 er der kommet et nyt hold bag landsholdet i mountainbikeorientering, hvor tidligere juniorlandstræner i orienteringsløb og medstifter af MTBO-klubben Navet MTBO, Bjarne Hoffmann har det overordnede ansvar. Han har fået knyttet to af de tidligere aktive holdledere tættere til holdet, nemlig Nina Hoffmann og Katja Brunstedt, så der er skabt et hold, der fremover vil sikre kontinuiteten og de gode resultater internationalt, og måske kan være med til at skabe en endnu større bredde i toppen af dansk MTBO.