Skip to main content

Nordjysk 2-dages - sæsonen 2024 er i gang

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Der er mange tegn på at foråret er på vej - Nordjysk 2-dages er et af dem. Årets udgave afvikles af OK Vendelboerne med træning og natløb i Tornby Klitplantage efterfulgt af langdistance lørdag og mellemdistance søndag i Uggerby  Klitplantage - begge skove i Hirtshals' umiddelbare omegn.

Som altid udgøres majoriteten af deltagerne - der i år tæller omkring 1.300 - af gæster fra vores Norske broderland. Løbet tæller i år ikke til den danske rangliste - Trimtex Cup - denne indledes først ved Danish Spring om et par uger - det kan måske være en forklaring på, at senioreliteklasserne ikke var så stærkt besat af danske landsholdsløbere. Men det skal ikke tage noget fra dem, som valgte at deltage. Lørdagens langdistance var samtidig en glimrende fortræning til årets danske mesterskaber på lang distance, som afvikles i Vester Torup Plantage til  september. Klitplantagerne nordenfjords byder på fine o-tekniske udfordringer, som det ikke er nogen skade til at øve sig lidt på, når man har chancen.

D 20 E havde størstedelen af de danske juniorlandsholdsløbere på plads. De danske piger klarede sig flot mod de norske konkurrenter. Anna Taksdal fra Ganddal IL vandt suverænt, men Laura Kaldahl Hornbæk fra OK Pan var på andenpladsen under 4 minutter efter og yderligere knap 3 minutter efter, erobrede Laura Bobach - ligeledes fra OK Pan, 4jerdepladsen. Frida Kärner Grooss  fra Allerød OK tog 6. pladsen.

Ida i mål

På billedet ses Ida Schwartz Bobach løbe i mål.

I D 21 E løb DM-sølvvinderen fra 2023 - den nyudnævnte dame- og talentlandstræner, Ida Schwartz Bobach fra OK Pan Aarhus den 9,6 km lange bane i tiden 64,47. Det kunne ingen konkurrenter gøre hende efter. Efter vinderløbet fortalte Ida, at det var gået rigtigt godt - og hun fortalte også, at arbejdet i det nye landsholdsteam var kommet rigtigt godt i gang - der havde været god stemning på de første samlinger - og Ida selv var glad for, at hendes arbejdsgiver havde givet hende mulighed for at gå ned i tid, så  hun samlet set "kun" har et fuldtidsjob ved siden af at have familie med små børn. Du kan her se, hvad Ida fortalte.

I H 20 E viste Niels Dalgaard fra Kolding OK, at der er en grund til, at han er kommet gennem nåleøjet til landsholdenes U20-gruppe. Hans sejrsmarginal foran norske Jone Valdal var lidt over et minut, mens de øvrige danske løbere i toppen var Erik Grønborg Nielsen, der på 4. pladsen var 2:20 efter og Axel Örnhagen Jørgensen, som på 5. pladsen var yderligere 45 sekunder efter. Asbjørn Fager Fenger-Grøn fra Silkeborg var på 7. pladsen yderligere et minut efter.

Den 13,2 km lange H 21 E-bane havde trukket hele 36 deltagere, heraf knap halvdelen fra Norge. Vegard Kittilsen, der løber for IFK Göteborg, vandt på 1:16:05. 3:44 efter var Søren Schwartz hurtigst i en Pan-trio, som fordelte sig på pladserne 4-7. De to øvrige var et nyt navn, Clemens Sundby Øxnev, samt mere kendte Eskil Schøning. Og så vil de skarpe matematikere kunne regne ud, at nogen måtte være imellem - det var Morten Rindum Knudsen fra OK Melfar, som tog sig af 6. pladsen.

Nordjysk 2-dages fortsætter som nævnt med Mellemdistance søndag. Resultaterne fra dagens løb ventes på løbets hjemmeside, som findes her.