Skip to main content

Maja Alm og Søren Thrane Ødum danske mestre

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

De danske mesterskaber på lang distance i Rosenvoldskovene blev præcis den tekniske, fysiske og dermed mentale udfordring, som kunne forventes i det krævende terræn, når OK SNABs Flemming Jørgensen er banelægger.

Maja DML 2023

Maja umiddelbart efter målgang

Maja Alm, OK HTF, stillede op på højeste niveau for første gang siden sønnen Ottos fødsel i juni 2022. "Jeg var klar over, at jeg ikke havde haft træninger i terræn med samme fysiske udfordring, som jeg forventede DM-løbet ville blive, så jeg lagde forsigtigt ud" fortalte Maja, som også startede tidligt i klassen. "Men teknisk gik det rigtigt godt og mod slutningen begyndte jeg at overveje, om jeg havde lagt for forsigtigt ud". Maja nød at være tilbage, men forventede at andre ville trykke tiden yderligere. Det gjorde Cecilie Friberg Klysner da også, da hun løb klart hurtigst i starten af banen, men en tiltagende knæømhed betød, at Cecilie måtte træffe det svære valg og udgå. Cecilie er en af de bærende kræfter på det danske hold ved EM på sprintdistancer i Norditalien om tre uger og det ville være for ærgerligt at sætte deltagelsen der over styr. I stedet blev det en anden verdensmester fra dansk orienterings 2014-2018 periode, Ida Bobach fra OK Pan, der erobrede sølvmedaljen et lille minut efter Maja. Agnes Nørgaard Kracht, Tisvilde Hegn OK, fortsatte sin flotte stime af toppræstationer på skovdistancen og erobrede bronzen.

DML 2023 D 21 podiet

Maja Alm tilbage på toppen 

Et studie af mellemtiderne viser, at såvel Agnes som Malin Agervig Kristiansson, der endte som nr. 4 havde tidstab og kom stærkt igen, mens både Maja og Ida løb som schweiziske urværker. Den exceptionelle indsats, som bragte begge til verdenstoppen i ovennævnte periode muliggør, at de fortsat kan præstere på højeste niveau efter at være blevet forældre og deres indsats skal på ingen måde bidrage til nedvurdering af dagens landsholdsløberes niveau.

Søren og Magnus DM Lang 2023

Søren og Magnus Dewett diskuterer vejvalg med banelægger Flemming Jørgensen, mens publikum nyder det flotte vejr på den fine stævneplads.

I herreklassen gik sejren som ventet til Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, men dog ikke med samme margin som sidste år. "Det var en rigtigt sjov bane, som Flemming Jørgensen havde lagt - det var krævende terræn og der skulle kæmpes hele vejen i den frodige underskov og i de stejle bakker. Jeg løb egentlig ikke et perfekt løb. Jeg var lige ved at klippe forkert, da to væskeposter lå tæt ved hinanden. Der gik mange minutter, hvor jeg ikke kunne få det til at passe. Det blev lidt stresset, men jeg fandt heldigvis ud af det og holdt nogenlunde sammen på det hjem derfra."

DML 2023 H 21 podiet

Herrepodiet ved DM Lang

Malthe Kjær Hemmingsens var nok dagens gladeste sølvmedaljevinder. "Det har været en træls periode, så det var rigtigt dejligt at få en fuldtræffer i dag", fortalte Malthe, som med stor tilfredshed kunne konstatere, at han den første time løb op med Søren og at det først var ved post 24, at Søren indhentede de to minutter, han startede efter. Magnus Dewett var også godt med den første time, mens også han måtte se Søren trække fra på den sidste del af banen. Men guld og bronze som facit for weekenden er sikkert godkendt for OK SNAB-løberen.

DML 2023 HD 20 podiet

De hurtigste tre i H 20 og D 20

I H 20 og D 20 blev det til favoritsejre til Oscar David Broman Jensen fra Allerød og Eva Örnhagen Jørgensen fra arrangørklubben.  D 18 blev suverænt vundet af Laura Kaldahl Hornbæk fra OK Pan Aarhus, mens Mads Christian Maarup, Allerød OK med sejren i H 18 blot var 1:20 fra Oscar Davids tid på samme bane. Imponerende at Allerød OK tog sig af 4 ud af 6 medaljer i de to herrejuniorklasser.

DML 2023 HD 18 podiet

De hurtigste tre i H 18 og D 18

Da juniorrangliste-afdelingen ved DM Lang var en kombination af klasserne D 18/D 20 hhv. H 18 / H 20, var podiet i LØBEREN League afdelingen ved DM Lang en kombination af løbere fra hver af klasserne to og to. Fra venstre på nedennævnte foto er det Mads Christian Maarup, Sigrid Høyer Staugaard, Oscar David Broman Jensen, Eva Örnhagen Jørgensen, Erik Grønborg Nielsen og Laura Kaldahl Hornbæk.

DML 2023 Junior rangliste

Præmievinderne i LØBEREN League afdelingen  ved DM Lang

Alle resultater fra det velarrangerede DM-stævne kan ses på liveorientering her og kommer på stævnets hjemmeside her.

DM Lang var sidste delkonkurrence i såvel seniorranglisten, TRIMTEX Cup og juniorranglisten LØBEREN League. Afgørelsen i ranglisterne er dækket i en separat nyhed her.