Skip to main content

60 glade ungdomsløbere deltog i weekenden i Ungdomsstafetten arrangeret af B&U.

| Astrid Ank Jørgensen | Nyheder

Stævnepladsen sydede af spænding og gensynsglæde blandt løberne da de mødtes til Ungdomsstafetten. Forældre og trænere tog det mere roligt, mens de heppede på løberne i opløbet og nød solen. Flere forældre havde taget bjælder og fløjter med for at skabe stemning og fest, da de 16 hold stillede til start.

Efter fælles nedtælling på stævnepladsen blev løberne på første turen sendt i skoven, hjulpet godt på vej af en meget frisk hare med juletræshat. Alle løberne kom tilbage med smil på læben, også selv om de måske havde været udfordret i skoven. Fokus var nemlig ikke så meget på konkurrencen, som det var på at udfordre sig selv og være med i fællesskabet. Som et samlende element blev der givet fælles instruktion til løbet, fælles frokost, præmie til alle samt gruppebillede af alle løbere og ikke kun vinderen.

Ungdomsstafetten er blevet til som led i arbejdet med nye stævneformater. Ideen med stafetten er at få så mange unge løbere i skoven og mærke glæden ved at være sammen om orienteringsløb og møde ligesindede på stævnepladsen. Her er konkurrenceelementet ikke i fokus, men derimod er der fokus på læringen og fællesskabet. Inddeling i klasserne er derfor ikke baseret på alder, men på den individuelle løbers niveau. Desuden er der mulighed for parallelle ture, hvor flere løbere fra samme hold kan løbe den samme tur. For dem som er lidt usikre og måske skal løbe stafet for første gang, er der lavet en klasse, hvor skygning er tilladt. Her får skyggerne deres eget kort og starter bag ved løberne. Endelig er det muligt at stille med blandede klubhold og tilmelde sig i løberbanken, hvis man ikke kan stille et hold. Det var en mulighed som flere løbere benyttede sig af ved weekendens arrangement.

 

Billede3

Fælles instruktion

Ved Ungdomsstafetten var der mulighed for at stille op i tre klasser

billede4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stævnet var arrangeret af frivillige fra Odense OK, Søllerød OK, Allerød OK, Kolding OK og FIF Hillerød. Desuden sprang en posthund fra Fåborg OK til på dagen.

B&U vil nu evaluere konceptet herunder banelængder, antallet at ture etc. Vi håber på at kunne tilbyde noget lignende næste år.


Tekst af Heidi Holmberg, FIF Hillerød. Billeder taget af Morten Mølgaard Nielsen, Odense OK og Ulrik Staugaard, FIF Hillerød