Skip to main content

DM Knock Out Sprint

| Thomas Jensen | Nyheder

Det helt store logistiske apparat var kørt i stilling, da FIF Hillerød arrangerede det første DM i knock-out sprint.

Malte Poulsen og Michael Sørensen sørgede for, at der blev disket op med lækre intensive sprintbaner, og rammerne omkring stævnepladesen var helt formidable. FIF Hillerød havde lave en fin aftale med Royal Stage, der har super gode parkeringsforhold, stor flot opholdshal med fine cafeteria forhold – og så havde de fået lov til at opstille alle de afspærringer de ville, så det var helt perfekte forhold.
Landstræner Jeppe Ruud prøvede selv kræfter med dagens knock-out sprint. Semifinalen blev dog endestationen. 

Konkurrencen blev af viklet med en indledende kvalifikation, hvor de 32 bedste gik semifinalen. I semifinalen gik de to bedste i hver af 8 heat videre til finalen.

Allerede i semifinalen var der tæt kamp mellem Cecilie Friberg Klysner og Josefine Lind, der begge sikrede sig en finaleplads som hhv 1'er og 2'er i deres heat. 

Guld til Andreas Bock Bjørnsen
Finalen blev præcis så intensiv, som man kunne håbe. I herreklassen tog Andreas Bock Bjørnsen fra OK Pan Aarhus og Søren Thrane Ødum fra OK Øst initiativet fra starten. Som konkurrencen skred frem viste Andreas stort overskud, og til trods for at han ikke tog det optimale vejvalg på første langstræk, holdt han sig forrest i feltet. På det sidste udslagsgivende vejvalg til post 8 (af 13) kunne tilskuerne via TracTrac se, hvordan Andreas tog det bedste vejvalg sammen med Søren, mens Magnus Dewett fra OK SNAB tog et lidt langsommere vejvalg.

Andreas Bock Bjørnsen løb en forholdsvis sikker sejr i hus - i baggrunden kan man se sølvkampen.

Andreas Bock Bjørnsen fik her slået et lille hul til de øvrige konkurrenter. På det efterfølgende langstræk kunne han læse resten af banen, og så kunne han udnytte sin stærke fysisk til at holde fuld fart ind i de sidste poster og løbe en forholdsvis sikker sejr i hus.

Magnus Dewett sikrede sig sølvet i tæt kamp med Linus Agervig Kristiansson og Søren Thrane Ødum. 

Bag ved Andreas løb Magnus Dewett sig med en stærk afslutning op på sølvpladsen, mens klubkammeraten Linus Agervig Kristiansson med en vild spurt sikrede sig bronzen lige efter Magnus – og med et par sekunders forspring til Søren på fjerdepladsen.

Guld til Josefine Lind
I damklassen var der samling på feltet ind til post 4. På langstrækket til post 5 tog Josefine Lind fra OK Gorm og Cecilie Friberg Klysner fra FIF Hillerød det bedste vejvalg. De fik dermed et lille hul til resten af feltet, der blev anført at Malin Agervig Kristiansson fra OK SNAB. Det lykkedes Malin at lukke hullet til de to førende på de næste to stræk – men til post 8, tog Josefine Lind det vejvalg Andreas og Søren havde taget i herreklassen, mens Cecilie og Malin tog det, Magnus havde taget.

En træt men glad Josefine Lind løb et perfekt løb og kunne glæde sig over, at formen er tilbage hvor den skal være. I baggrunden er Cecilie Friberg Klysner kommet til sidsteposten.

Josefine fik dermed slået et hul på 3-4 sekunder ned til Cecilie og Malin. Ikke noget stort hul, når man tænker på, at der var ca. 1 km løb tilbage. Men Josefine gav den fuld gas og fik faktisk udbygget forspringet en lille smule frem til mål. Cecilie sikrede sig sølvmedaljen mens Malin løb sig til bronze.

Det var en meget glad Josesfine Lind der kunne fejre sejren. Hun har haft lidt udfordringer med, at hendes krop ikke har villet det helt som hun ville i år – men det ville den i dag. Det var en kraftpræstation at forsvare det lille hul foran så stærke løbere som Cecilie Friberg Klysner og Malin Agervig Kristiansson.

Malin Agervig Kristiansson måtte bruge mange kræfter på at lukke hullet til Cecilie Friberg Klysner og Josefine Lind midtvejs på banen. Så til sidst var der udsolgt, og Cecilie kunne løbe en sikker sølv i hus. 

Alt i alt var det et fantastisk flot stævne FIF Hillerød havde fået skruet sammen. Det har kostet mange arrangørkræfter med en weekend med to store DM’er – men oplevelsen for os deltager var helt fantastisk.    

Se eller gense tracking og resultater her.