Skip to main content

Søren og Cecilie danske mestre

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Begge seniorklasser bød på favoritsejre da de danske mesterskaber på Mellemdistance blev afgjort i Gribskov Nord med FIF Hillerød Orientering som arrangør. Løbet var samtidig 5. afdeling af seniorranglisten TRIMTEX Cup.

DMM 2023 Søren og Jacob

Søren Thrane Ødum med dagens nr. 4, Jacob Steinthal, lige efter målgang

I damesenior stillede den regerende mester Miri Thrane Ødum ikke til start. I hendes fravær slog andre favoritter til. Cecilie Friberg Klysner fra arrangørklubben fik dermed sidste start - hun og næstsidst startende Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK blev de eneste under 30 minutters løb med Cecilie afsluttende præcis et minut hurtigere end Agnes, som dog startede to minutter før. Malin Agervig Kristiansson, OK Snab, fulgte fint op på den flotte 7. plads i sidste weekend ved de svenske mesterskaber på lang distance ved at erobre tredjepladsen.

"Det var et godt løb, jeg fik sat sammen. Jeg kender teknikken i det her terræn - lige på og holde styr på detaljerne undervejs.", fortalte Cecilie tilfreds efter løbet. "Jeg tænkte 5 km - så bliver det nok lige under de 30 minutter, så jeg kan godt presse på fra start af. Banen var sjov og meget afvekslende med længere stræk og nogle korte stræk i klynger, hvor man virkeligt skulle være skarp med kompasset."

DMM 2023 D 21

Cecilie, Agnes og Malin på podiet

I herresenior slog sidst startende Søren Thrane Ødum som ventet til med en ganske klar sejr på godt halvandet minut, mens der var mere dramatik om andenpladsen. Førsteårsjunior Asbjørn Kaltoft lå på næstbedste tid på formeldingen, men med en kostbar fejl på den relativt enkle næstsidste post, slap klubkammeraten Andreas Bock Bjørnsen forbi. Arrangørklubbens VM-helt, Jacob Steinthal vandt et knivskarpt opgør om 4. pladsen foran Rasmus Møller Jess, OK Roskilde og Elias Hinge Krogsgaard fra Silkeborg.

DMM 2023 H 21

Søren, Andreas og Asbjørn har fået deres præmier

"Det var et godt løb og en sjov bane. Det var mere udfordrende end jeg havde troet i forhold til den erfaring jeg havde fra skoven fra 2016 - nu var det mere grønt og mere vådt", fortalte Søren efter løbet. "Jeg fik holdt sammen på det og lagt rimeligt hårdt ud - og blev nok lidt træt til sidst, men holdt sammen på det hele vejen - lidt tøven undervejs, men ingen egentlige fejl - det var fedt."

DMM 2023 H 18

Mads Christian Maarup - imponerende vinder i H 18

I herrejunior - 8. afdeling af LØBEREN league - leverede Mads Christian Maarup et decideret feberløb over to minutter hurtigere end nr. 2 med 19:43 min. på den 3,9 km lange bane.  Derudover var det bemærkelsesværdigt, at både sølv- og bronzevinderne i H 18, Casper Staehelin Blakskjær fra OK Pan og Nathan Philibert var hurtigere end vinderen i H 20, Oscar David Broman Jensen, der således for første gang i år optjente under 100 point i et ranglisteløb - men som nævnt i optakten, har han allerede vinder LØBEREN League 2023, så det lever han nok med. Sølvet i H20 gik til Tobias Olloz fra Tisvilde Hegn OK og bronzen til Jonas Damm Als fra OK Pan.

DMM 2023 H 20

H 20 podiet ved årets DM Mellem

DMM 2023 D 20

De tre medaljevindere i D 20

I damejunior var alle tre D 20 løbere hurtigere end D 18-løberne i LØBEREN League afdelingen. Men det var ganske tæt. Guldvinder Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød var et halvt minut foran Ida Riis Madsen fra OK Pan. Amalie Ertmann var på bronzepladsen yderligere et halvt minut efter Ida. D 18 blev vundet af

Sigrid Øhlenschlæger Nielsen fra Silkeborg OK foran de to PAN-løbere Laura Kaldahl Hornbæk og Augusta Thorsen. Kun lidt over et halvt minut skilte de tre medaljevindere.

DMM 2023 D 18

De tre hurtigste i D 18

Alle resultater fra DM Mellem kan findes her

FIF Hillerød Orientering kan ikke hvile på laurbærrene efter et vel tilrettelagt arrangement, hvor kun en heftig tordenbyge før løbets start kastede malurt i bægeret. Man er i skrivende stund i fuld gang med at gøre klar til søndagens første danske mesterskaber i sprint disciplinen Knock Out sprint, der afholdes fra Royal Stage i det sydvestlige Hillerød, hvor flere verdensstjerner, som ikke deltog i DM Mellem, træder ind på scenen. Danmarks VM-10 er fra 2022, Jakob Edsen, Aarhus 1900, en af verdens bedste sprintløbere, tjekkiske Vojtech Kral, samt OK Snabs hurtige Magnus Dewett er således på startlisten på kvalifikationen, der starter kl. 08:30. I dameklassen er den nykårede juniorverdensmester i sprint, Rita Maramarosi fa Ungarn, samt den tjekkiske landsholdsløber Denisa Kosova ligeledes tilmeldt.

Semifinalerne afvikles fra kl. 12:15 fra Royal Stage, mens første finale afvikles kl. 14:00. Det bliver spektakulære løb, som tilskuerne kan følges fra nærmeste hold.

Mere information om DM i Knock Out Sprint kan findes her.