Skip to main content

Danmark nr. 9 og 11 i EYOCs afsluttende stafet

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Der var flere gode danske præstationer at hæfte sig ved i den afsluttende stafet ved Ungdoms-EM (EYOC) i Velingrad i Bulgarien. Terrænet var i dag mere åbent og lige knap så stejlt som langdistancen, men stadig med godt med stigning.

U-18 træner Mikkel Kaae Nielsen fortæller, at løberne var godt nervøse før stafetten med en smule lysere ansigtskulør end normalt, så der blev talt meget om det mentale aspekt - hvordan man overvinder de første landsholdsnerver. Løberne klarede det flot og der er næppe nogen bedre måde at udvikle sig på: ved at få svære udfordringer og vise, at man kan klare det.

H16 stafetten

"H 16 løberne fik gennemført løbene flot og fik en masse godt med hjem. De skal nok blive rigtigt gode", fortalte U-18 træner Mikkel Kaae Nielsen optimistisk. Axel Ørnhagen Jørgensen løb den første tur og han var rigtigt godt med indtil langstrækket fra 7-8, som han gennemførte fint, men så havde han en parallelfejl ved post 8, som han dermed kom skævt i, hvilket kostede noget tid. Axel løb fint den sidste del af banen og skiftede som nr. 15 små 6½ minut efter det førende hold fra Tjekkiet.

Axel i mål stafet

Axel på vej i mål

Asbjørn Faber Fenger Grøn præsterede atter rigtigt flot, da han blot var et minut langsommere end de suveræne tjekker i spidsen på sin tur, hvorved han løb holdet op på den 9. plads, som Niels Jokumsen holdt, så det blev holdets slutplacering. Niels var presset af en vabel, som generede ham under løbet

Asbjørn i starten med fuld koncentration

Asbjørn starter ud på en flot andentur

Niels giver alt til sidst

Niels giver alt til sidst

D 16

U-18 træner Mikkel Kaae Nielsen fortæller om nogle solide præstationer. Ingrid Due Nygaard var skarp på første tur og valgte sine egne vejvalg, hvorved hun skiftede som nr. 6 og blot var få sekunder fra at skifte som nr. 4 lidt over 4 minutter efter de førende schweizere.

Ingrid i starten stafet

Ingrid ligger lunt i svinget i starten

Andrea i starten med fuld koncentration

Andrea med fuld koncentration i starten

Andrea Svenningsen løb også fint, men tabte nogle minutter til de hurtige konkurrenter og skiftede som nr. 13. Frida Kärner Groos var ligesom Niels ramt af vabler, hvilket gjorde at hun måtte kæmpe dobbelt og dermed virkeligt imponerede med at tabe mindre end tre minutter til de vindende finske piger, da hun løb holdet op på den endelige 11. plads - og distancere briterne med 3 sekunder.

Frida i spurt med australsk D 18 løber

Signe spurter med en australsk D18-løber

 

H 18-løberne var ikke langt efter de hurtigste

U-18 træner Mikkel Kaae Nielsen fortæller om de danske herrerne i H 18, at de blev udfordret af nogle rigtigt stærke hold fra de store nationer, men klarede det rigtigt godt - især Magnus, som egentlig er H 16-løber, som var rykket op på H 18-holdet. De udførte planerne og gennemførte super flot. August Gabs løb første tur og var små 7 minutter efter, da han skiftede som nr. 19. Magnus tabte mindre til de førende, men skiftede som nr. 20 i det stærke felt - en placering som Johannes Marager, idet han imponerende blot tabte 4½ minut til Norges vindende herrehold.

August klar til start

August klar til start

Alt i alt har det været tre dage med spændende udfordringer for de unge danskere, der for manges vedkommende løb for første gang i den rød-hvide trøje. U 18-landstræner Astrid Ank Jørgensen fortæller da også, at løberne har klaret udfordringerne flot og alle tager en masse gode erfaringer med hjem.

"Det var et kanon arrangement, som bulgarerne diskede op med. Forrygende terræner, banerne har været gode og virkeligt udfordrende. Det var en rigtigt god ramme for at arbejde med den mentale udfordring - den nervøsitet, som helt naturligt hører med i de første landsholdsdeltagelser", opsummerede Mikkel Kaae Nielsen umiddelbart før holdet vendte næsen hjemad. Resultater og tracking kan findes her

Nogle af deltagerne kan glæde sig til også at kunne være med ved næste års EYOC, som afholdes i Szczecin i Polens norvestlige hjørne - med ekstra dansk islæt, da dette års flittige danske fotograf, Kell Sønnichsen, er IOF-kontrollant ved løbet.