Skip to main content

VM testløbene i Schweiz starter i morgen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Fredag, lørdag og søndag skal pladserne på det danske landshold, der skal løbe VM i Schweiz i juli, fordeles, ved VM testløbene, som den danske landsholdsledelse arrangerer i relevante terræner i Schweiz. Der er en kortdistance, en mellemdistance og en langdistance på programmet for de 16 danske damer og 12 danske herrer, der har taget turen og stiller til start på løbene i den østlige del af alpelandet, ikke langt fra der hvor VM skal gå.

Danskerne løber i en klasse for sig, for at sikre fair konkurrencevilkår, og starter alle sammen efter de udenlandske løbere, der gør brug af muligheden for at få relevant træning frem mod VM. Der bliver hård kamp om pladserne på det danske hold, for selvom der udtages fuldt hold på alle distancer til VM, er der kun tre danske pladser til både herrer og damer på hver distance, og endda kun to pladser til danskere på herrernes langdistance. 

Hos herrerne bliver det spændende om Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, er kommet helt tilbage fra sin skadesperiode, der bl.a. gjorde at han ikke løb testløbene til første runde af World Cuppen i Norge for to uger siden. Er Søren i god form, har han før vist sig svær at slå for de andre danskere, men der er ikke mange på startlisten, der ikke kan løbe med i toppen, hvis de rammer dagen, og det skal vise sig hvem det specielle schweiziske terræn passer bedst. 

Blandt de danske damer har Miri Thrane Ødum haft den bedste start på sæsonen, med gode placeringer på World Cup testløbene midt i april og som stærkeste dansker til World Cuppen i Norge. Forhåbentlig er de løbere, der havde lidt sygdom i kroppen i Norge, kommet ovenpå og i så fald vil der også i dameklassen være mange der kan løbe med om de bedste placeringer og løbe sig på VM-holdet. 

Flere danske landsholdsløbere mangler på startlisten i Schweiz, og det forlyder at løbere som Jakob Edsen og Andreas Bock Bjørnsen bevidst har valgt VM fra, for i stedet at satse på sprint EM i Italien til oktober. 

Løbene kan følges via live resultater efter sidste start her: 
Kort distance
Mellemdistance
Langdistance

Program VM testløbene

Fredag 12. maj - kort distance
Startliste
11:44 første danske dame start 
11:55 første danske herre start

Lørdag 13. maj - mellemdistance
Startliste
11.38 første danske dame start
11.49 første danske herre start

Søndag 14. maj - langdistance
Startliste
11.49 første danske dame start
12.00 første danske herre start