Skip to main content

Årets første landsholdssamling

| Camilla Bevensee | Nyheder

Forrige uge var landsholdet på samling i Nordjylland, den første samling på et år der byder på så forskellige udfordringer som skov VM i højderne i Schweiz og Sprint-EM i Verona.

Træning:

Samlingen var en god blanding af konkurrence træninger og svære tekniske træninger. Der har været et overordnet fokus på at holde høj kortkontakt – især i kurvebilledet.

F.eks. en ”følg kurven ”-øvelse i Katsig Bakker, der blev løbet på lasergenereret kort i en relativt smal korridor.

Alle træninger ligger i O-track.

Der var en gennemgående samlingscup (, der blev afgjort søndag med en jagtstart i Tornby – hhv. Jacob Steintal og Annika Simonsen vandt.

Udover træning er er samlinger også der, hvor man snakker om den kommende sæson og får ny viden. På samlingen blev der talt om:

 Målsætninger for 2023

  • Kost og ernæring: Lene Bundgaard (diætist ved TD) var med os et par dage og gav en introduktion til kropssammensætning og optimeringsforløb.
  • Knæscreening: Opstart på at få scannet knæ for sene forandringer og dermed et forebyggende arbejde mod knæproblemer (springerknæ). Et projekt vi kører i samarbejde med TD’s eksperter.
  • Fysiologi: Oplæg om menstruationscyklus og sammenhæng med træning og præstation.

Fra landstrænerne lyder det, at det var en super start på året. I starten af februar og det meste af måneden, skal dele af landsholdet på højdetræningslejr i Kenya, som forberedelse til de udfordringer med højden, man vil møde til VM i Schweiz.