Skip to main content

Junior-VM i november - med publikumsløb

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Har du indset, at krævende DM Ultralang-baner i Kærgaard Klitplantage nok bliver for hårdt for dig eller kunne du bare godt bruge en forlænget weekend under lunere himmelstrøg, så vær opmærksom på, at anden del af Junior-VM afholdes i Portugal fra 4. til 6. november. Vejrudsigten for værtsbyen Aguiar da Beira er i skrivende stund 28 grader for den 20. oktober, blot 14 dage før løbet. Det skal dog bemærkes, at vejrmeldingen senere blev en del ringere: Regn og 15 grader.

Junior-VM var oprindeligt planlagt til afholdelse i juli måned, hvor alle holdene da også var samlet i værtsbyen. Billedet herunder er fra åbningsceremonien ved den lejlighed.

JWOC 2022 Opening

Junior-VM juli 2022 - åbningsceremoni

Men to dage før første konkurrence, sprinten, udstedte de Portugisiske myndigheder for første gang i historien et totalforbud mod færdsel i skoven på grund af brandfare hidrørende fra høje temperaturer, hvorfor det ikke var tilladt at løbe i det fantastiske terræn. Det var dog muligt at afholde den planlagte Junior-VM sprintdistance og der blev i hast arrangeret et mesterskab i sprintstafet og yderligere en stafet i et byområde, så deltagerne fik nogle gode oplevelser med hjem. Men de tre skovdistancer kunne til alles skuffelse ikke afholdes.

Amalie tur 1

Amalie Ertman på første tur i sprintstafetten i sommeren 2022

Imidlertid besluttede arrangørerne og IOF at afholde de tre distancer i november i stedet med dette program:

Mellemdistance fredag den 4. november 2022

Stafet (i skov) lørdag den 5. november 2022

Langdistance  søndag den 6. november 2022

Der afholdes således tre medaljeløb over tre dage. Der er tilmeldt 128 herrer og 119 damer fra 32 nationer, hvilket er utroligt flot i forhold til tallene 160/154/37 ved sommerens arrangement - når man tager omkostninerne til rejse fra fjerne dele af verden i betragtning. Men både Canada, USA, Japan, Australien og New Zealand har alligevel fundet mulighed for at sende deltagere sammen med 27 lande fra Europa. Mest spektakulært er nok, at Sveriges store stjerne Hanna Lundberg, som var skadet i sommer, nu er klar igen og senest var i aktion ved World Cup for seniorer i Schweiz for kort tid siden. Som det fremgår af denne nyhed, tilstræber Danmark at stille med samme hold som i sommer, men der kan komme enkelte ændringer på grund af skader.

Publikumsløb

Sideløbende med at arrangere skovdistancerne for Junior-VM, har arrangørerne også fundet kræfter til at arrangere tre publikumsløb, JWOC Tour - del 2, som er åbne for alle. Løbene arrangeres på de samme dage som Junior-VM-løbene og består af to mellemdistanceløb i Junior-VM-terrænet og en sprint i Carapito, som vil være kendt for de besøgende ved sommerens arrangement.

Sprint Relay Last Control Leg 1

Sidste post ved sprinten i juli - Junior-VMs langdistance afholdes fra samme arena

Yderligere information om Junior-VM kan findes her og yderligere information om JWOC Tour kan findes her.