Skip to main content

Junior European Cup løbes i weekenden

| Camilla Bevensee | Nyheder


Amalie Ertmann på vej ud af starten på sprintstafetten til JWOC i Portugal. Foto: Kell Sønnichsen

Junior European Cup afholdes i Blankenburg i Harzen i Tyskland i weekenden, med sprint, langdistance og stafet på programmet. 

Danmark sender 15 løbere, og i modsætning til tidligere år, hvor man oftest har stillet med fuldt hold i hver klasse, er det i år kun i H20, at der er seks danske løbere til start. Derudover er der fire dameløbere med, alle i D18-klassen, og i H18, er der udtaget fem løbere i stedet for de maksimale seks. 

"Vi har haft nogle udtagelseskriterier, som ikke er blevet mødt, og derfor har vi valgt at udtage færre løbere, som så har vist at de har niveauet," forklarer U18 landstræner Astrid Ank Jørgensen. Der er generelt færre tilmeldte løbere, fra færre lande, end der plejer at være til det europæiske juniormesterskab, og det kan nok forklares med en økonomisk prioritering af del to af junior-VM, der skal løbes i Portugal i november.

De 15 danske løbere der skal afsted til Tyskland, får alligevel mulighed for at få erfaring med internationale konkurrencer, mod nogle af verdens dygtigste juniorer, som er det, der er det primære formål med mesterskabet ifølge Astrid Ank Jørgensen. 

"Der er færre nationer tilmeldt, men de store nationer med mange dygtige løbere kommer, og de skal nok give danskerne noget at løbe efter. Flere af de løbere vi har med, er en del af holdet til JWOC i november, og det bliver spændende at se hvordan formen er i forhold til nogle af de stærke løbere fra fx Sverige og Schweiz," fortæller Astrid Ank Jørgensen. 

Information om konkurrencerne findes på løbets hjemmeside: https://jec2022.eu/ 

Program JEC
Lørdag 1. september - Sprint
Søndag 2. september - Lang
Mandag 3. september - Stafet

Følgende løbere skal løbe JEC i Tyskland:
D18
Sigrid Høyer Staugaard, FIF Hillerød Orientering
Amalie Ertmann, Allerød OK
Marie Møller Nielsen, OK Pan Aarhus
Ida Riis Madsen, Rold Skov OK

H18
Casper Blakskjær, OK Pan Aarhus
Niels Dalgaard, Kolding OK
August Gabs, OK Melfar
Magnus Fannar Madsen, OK Melfar
Hannes Mogensen, Farum OK

H20
Asbjørn Kaltoft, OK Pan Aarhus
Oscar David Broman Jensen, Allerød OK
Jonas Damm Als, OK Pan Aarhus
Theis Munktved, Allerød OK
Mathias Buchgreitz, Søllerød OK
Jonas Gabs, OK Melfar