Skip to main content

MTBO World Cup runde 3 og U23 VM

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder

World Cup U23 VM logo

 

Lige om lidt skal årets samlede CX80 MTBO World Cup vindere og U23 verdensmestre findes. Årets sæsonafslutningen er henlagt til Bulgarien med stævnecenter i byen Targovishte, som befinder sig i det nordøstlige hjørne af landet, godt 300 km fra Sofia. Bulgarien har fra tidligere en track record med at organisere internationale orienterings-begivenheder i både fod- og ski-orientering og gør med dette for første gang deres entré på den helt store MTBO scene.

Ud over at World Cup regnskabet skal gøres op, skal der her i 2022 for første gang kæmpes om VM medaljer blandt de yngste seniorer. World Cup løbene gør det som en nyskabelse nemlig også ud for U23 VM, netop som de cykelsport interesserede kender det fra både landevejscyklingen og MTB-verdenen. Det foregår denne gang sådan at begge aldersgrupper (U23 og øvrige seniorer) deltager i de samme løb. Landene har haft mulighed for at stille med de sædvanlige 6 deltagere på herre- og dame-siden, men også med yderligere 2 U23 ryttere fra begge køn. Eftersom alle kører de samme løb uanset aldersgruppe, bliver der således lavet 2 resultatlister efter hvert løb, hhv. 1 for alle deltagere som bliver tællende i det samlede World Cup regnskab og 1 dedikeret for de yngste ryttere som giver grundlaget for kåring af U23 verdensmestrene 2022. Der skal findes U23 verdensmestre på sprint- og langdistance. 

Som altid er der meget på spil både med hensyn til World Cup point og U23 VM medaljer. Danmark sender denne gang et reduceret hold på kun 6 ryttere afsted til løjerne, men også denne gang med berettigede forventninger om at flere af de danske vil indtage nogle af hovedrollerne når det går løs. Specielt på sprint- og langdistancen er der håb om se Dannebrog vaje højt når det hele er overstået. På kvindesiden indtager Camilla, Nikoline og Cæcilie en flot serie som hhv. nr. 1, 2 og 8 i World Cup stillingen inden den afsluttende runde, så der er meget både at forsvare og at kæmpe om. Blandt de andre nationer er der desværre også lidt smallere trupper til start end normalt da der er indløbet en del afbud fra flere ryttere i top-10 på både herre- og dame-siden. Det åbner jo så på den anden side til gengæld op for gode avancements-muligheder for resten af feltet…  På herresiden er der placeringer lidt længere nede i World Cup regnskabet for Mikkel (27), Oliver (32) og den kørende landstræner Allan (45). Både Nikoline og Mikkel må dog regnes blandt de skarpeste U23 VM podie-kandidater.

Vi håber at rytterne på de følgende dage rammer dagsformen, får taget de gyldne vejvalg når det gælder og holdt sammen på teknikken når det brænder på.

Som en afsluttende bemærkning skal det også lige nævnes, at der ved samme lejlighed køres MTBO VM for Masters, dvs. alle dem der er fyldt mindst 35 somre og opefter. Deres bestræbelser starter med en massestart i morgen (torsdag) og der køres henholdsvis sprint, lang- og mellemdistance de efterfølgende 3 dage. De danske masters har mange gode resultater at kigge tilbage på, da der igennem årene er taget stribevis med medaljer af disse lidt ældre seniorer. Lige som hos eliten er der denne gang et ret lille kontingent af danske deltagere med, nærmere bestemt lige præcis 6, hvilket vel er rekord-lavt. Men mon ikke de også gør sit for at holde kæden stram hele vejen så der kan komme mere metal hjem til kongeriget.

Følg med i de dedikerede deltageres bestræbelser via den fælles hjemmeside for World Cup, U23 VM og WMMBTOC: https://mtbo2022.com/  

Live-TV: Der er også denne lagt i ovnen til at kunne følge rytterne i det der er omtalt som basic live-TV. Derudover vil der som sædvanligt være live resultater og GPS tracking som findes her: https://orienteering.sport/event/cx80-world-cup-in-mtb-orienteering-round-3/info/

Program for World Cup & U23 VM (danske tider):

Torsdag 15 september: Model event
Fredag 16 september: Sprint kl. 10:30
Lørdag 17 september: Langdistance kl. 11:00
Søndag 18 september: Mix Stafet kl. 08:00

Danmarks World Cup og U23 VM-hold:

Damer:

  • Camilla Søgaard (Horsens OK)
  • Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød)
  • Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) (U23)

Herrer:

  • Oliver Friis (Horsens OK)
  • Allan Jensen (Silkeborg OK), kører sprint og evt. stafet
  • Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) (U23)

Afbud fra: Morten Örnhagen Jørgensen (OK Snab)