Skip to main content

Suveræne Søren og stensikre Cecilie

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Ved dagens afdeling af seniorernes Trimtex Cup ved DM Lang i Paradisbakkerne på Bornholm leverede Søren Thrane Ødum fra OK Øst i Birkerød endnu en pragtpræstation. Sejrsmarginalen til sølvvinderen Magnus Dewett, OK Snab var over 13 minutter og det sættes i relief, at Søren indhentede Magnus med 12 minutter efter omkring en times løb og de to derefter var sammen indtil Søren havde et ekstra gear til sidst. Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK var ikke tilfreds med gennemførelsen af sine vejvalg, da han endte på bronzepladsen blot 5 sekunder efter Magnus.

Sørens præstation kom dagen efter han var utilfreds med sin egen præstation ved lørdagens DM Stafet og tydeligvis ønskede revanche. En situation nogle af os kunne genkende fra Junior-VM sidste år, hvor Søren ikke kvalificerede sig til Mellemdistancefinalen og et par dage senere vandt sølv få sekunder fra guldet på langdistancen. Tilbage i Paradisbakkerne fortalte Søren, at han startede kontrolleret ud og lykkedes at holde farten oppe hele vejen i det delvis tunge terræn med høj lyng og det blev et løb uden store fejl. "Det er ikke så tit vi får mulighed for at løbe i disse Bornholmske terræner. Det var virkeligt en fed oplevelse, som jeg vil huske i lang tid", fortalte Søren efterfølgende til TV2 Bornholm, som var på pletten begge dage.

Søren Cecilie

Søren og Cecilie med ranglistepræmierne

Cecilie Friberg Klysner måtte stå over DM Mellem på grund af en skade, så hun var glad for igen at få mulighed for at præstere på en langdistance efter den flotte 11. plads ved EM for godt en måned siden. Josefine Lind, OK Gorm førte i en halv times tid efter et rigtigt flot løb, men Cecilie var ca. et minut hurtigere, da hun løb ind og skubbede Josefine ned til sølvmedalje-pladsen, så også et rigtigt flot løb af Josefine på den krævende bane. Agnes Nørgaard Kracht startede tre minutter før Cecilie og ser ud til at have været indhentet af Cecilie undervejs, men med en stærk finish var Agnes på bronzepladsen ca. 2,5 minut efter Cecilie.

"Jeg havde langdistanceteknikken klar: At holde trykket og løbe godt og stabilt. Det var et fedt terræn, tungt og rimeligt teknisk, hvor man skulle være omhyggelig med at læse detaljerne. Det lå godt til mig med meget lige på-løb og en hel del kupering. Banen var spændende med afveksling mellem forskellige terrænpartier og mellem monster langstræk og kortere stræk". Cecilie fortæller, at hun nå glæder sig rigtigt meget til World Cup afslutningen i Schweiz om tre uger. "Det var i dag jeg skulle vise, at jeg skulle udtages og efter 11-pladsen ved EM går jeg nu efter en top-10-placering på langdistancen i Schweiz", fortalte Cecilie.

Oscar Sigrid

Oscar og Sigrid med deres ranglistepræmier

DM Lang var ligeledes delkonkurrence i juniorranglisten, Løberen League. Dér sejrede Oscar David Broman Jensen, Allerød OK i herreklassen, mens Sigrid Højer Staugaard, FIF Hillerød, trak det længste strå blandt juniorpigerne.

DML Seniorpodiet

Podiet i seniorklasserne

Arrangørerne fra Søllerød OK kan nu puste ud efter at have stået for to flotte DM-løb på to spektakulære stævnepladser i noget af Danmarks mest udfordrende terræn. Herunder ses et udsnit af det talstærke arrangørteam efter løbet var slut.

SOK arrangører

Søllerød OKs arrangørteam

Mere information fra DM-stævnet med alle resultater kan findes via arrangementets hjemmeside her.