Skip to main content

DOF og Pfizer indgår samarbejde om forebyggelse af TBE

| Camilla Bevensee | Nyheder

Vi har i DOF fået flere henvendelse vedr. flåtbid, og de fleste der bevæger sig ud hvor græsset er langt, har stiftet bekendtskab med de små blodsugere. I Danmark og det øvrige Europa er borrelia-infektion og flåtoverført hjernebetændelse (TBE), de mest udbredte flåtoverførte sygdomme. 

Der er mange ligheder mellem de to sygdomme, men der er også væsentlige forskelle, som det er vigtigt at have styr på. Det er derfor en stor glæde at virksomheden Pfizer, der arbejder med forebyggelse af TBE, har indgået aftale med DOF. Med aftalen er vi sikret seriøs information om TBE.

TBE er i dag kun kendt fra få områder i Danmark, men da vi som orienteringsløbere både rejser indlands og udlands, er information aktuel for de fleste. Har du her og nu brug for information kan du besøge hjemsiden flåtbid.dk.

Pfizer vil sammen med DOF indbyde til online seminar, og vil ligeledes komme ud til stævner for at give direkte information. 

DOF håber inden længe at kunne lave aftale med et vaccinationscenter, som vil tilbyde vacciner fra deres centre, og vil tilbyde det samme ved en række stævner i det kommende år.