Skip to main content

WUOC i Schweiz starter i morgen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Et syv løbere stort dansk hold er på plads i Magglingen ved Biel/Bienne i det nordvestlige Schweiz, hvor universitets VM, World University Orienteering Championships, går i gang i morgen onsdag. Mesterskabet er arrangeret af det internationale studentersports forbund FISU, i samarbejde med lokale schweiziske kræfter, der med efternavne som Aebersold, Aebi og Howald, lover et fornemt sportsligt arrangement.

Der venter de tre herrer og fire damer på det danske hold, en hård uge, hvor de som udgangspunkt skal give den alt hvad de har på fem konkurrencedage i streg. Programmet byder først på en sprint i Biel/Bienne onsdag, derefter langdistance torsdag, sprintstafet fredag, mellemdistance lørdag og til sidst en stafet søndag, inden holdet rejser hjem mandag. 

Mange nationer har udtaget et større hold, så de enkelte løbere ikke skal løbe alle konkurrencerne, men de danske løbere skal forsøge at kæmpe sig igennem hele ugens program, og stadig have energi til en altid spændende skovstafet på søndag. Der er dog kun et enkelt hold fra hver nation til start på sprintstafetten fredag, så her kan to af de danske damer og en enkelt af herrerne, få hvilet benene lidt. 

Der er 228 atleter fra 27 lande med til mesterskabet, så der bliver masser af konkurrencefølelse og mulighed for at de unge danske løbere, kan matche sig mod gode løbere fra hele verden. 

Løbene kan følges live via IOF livecenter, og sprinten og mellemdistancen kan følges som tv-streaming gratis på FISU TV her: https://www.fisu.tv/  

Program WUOC

Onsdag 17/8: sprint, Biel

Torsdag 18/8: langdistance, Gondiswill

Fredag 19/8: sprintstafet, Langenthal

Lørdag 20/8: mellemdistance, Corcelles

Søndag 21/8: stafet, Gondiswill

 

Det danske hold til WUOC

Damer:
Agnes Nørgaard Kracht, Tisvilde Hegn OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Lotte Markussen, OK Pan

Herrer:
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Mads Møller Skaug, OK Pan
Oscar Sig Tranberg, OK Pan