Skip to main content

Rasmus Møller Jess bliver nummer 4 på Jukola med OK Linné

| Camilla Bevensee | Nyheder

 

Ligesom på 10mila, var landsholdsløber Rasmus Møller Jess, bedst placerede dansker i stafetten, da verdens største af slagsen blev afgjort til Jukola, tidligt søndag morgen. 

Mange havde nok spurgt sig selv, om klubben fra Borlänge kunne tage en 'dubbel' og vinde begge store stafetter samme år. Et oplagt Stora Tuna IK hold, med fire Svensk-brødre på startkortet, var ikke i tvivl, og da de havde løbet sig fra en 10. plads på førsteturen, til føring på den lange tredjetur, så de sig ikke tilbage. Næstældste Emil Svensk, sendte næstyngste Viktor Svensk ud med en føring på næsten 4,5 minut ned til norske NTNUI og næsten 6 minutter ned til IFK Göteborg i tredjeposition. 

Emil Svensk lod sig ikke mærke med jagten, og undervejs på den 17 km lange sidstur, fik han først udbygget hullet ned til de næste hold og kom siden i mål som vinder, med stadig 3,5 minut ned til andenpladsen, der efter en spændende tur, endte med at blive OK Ravinen, med rutinerede Gustav Bergman som anker. 

OK Linné lå længe sammen med NTNUI og kæmpede om tredjepladsen, men svenske Albin Ridefelt tabte spurten til norske Elias Jonsson, der kunne løbe studenterne fra NTNUI ind til klubbens anden tredjeplads til Jukola. 

Landsholdsløber Rasmus Møller Jess løb en fin 5. tur for 10mila-vinderne, og selvom han tabte lidt tid og placeringer, havde han 20. bedste tid på turen. For finske Turun Suunnistajat, løb landsholdskammerat til Rasmus, Laurits Bidstrup Møller, andenturen, og endte med at blive nummer 20 sammen med sit finske hold. Yderligere to danske landsholdsløbere var at finde i toppen af konkurrencen, hvor Linus Agervig Kristiansson og Malte Kjær Hemmingsen løb henholdsvis 3. og 5. tur for IFK Göteborg 2, der blev nummer 24. 

Det bedste danske hold blev, nok til manges overraskelse, debutholdet fra Lyngby OK, der stillede med mange relativt uprøvede kræfter, og endte på en 484. plads. 

Holdene fra OK Pan Aarhus og Farum-Tisvilde OK måtte udgå af konkurrencen på grund af henholdsvis en død Emitbrik og en løber, der måtte udgå. 

Aarhusianerne i Pan var ellers godt med i starten, hvor Andreas Bock Bjørnsen viste de store profiler hvor skabet skulle stå, og var med helt fremme igennem næsten hele førsteturen. Til stor dansk jubel var han først på to at tv-posterne og skiftede kun 32 sekunder efter de første som nummer 21. Mads Møller Skaug var godt med på andenturen for Pan, og kunne sende Rasmus Djurhuus ud på den lange tredjetur som nummer 39. Den rutinerede Pan-løber blev dog mødt af en melding om at han manglede alle stemplinger i mål, og der sluttede Jukola festen for de bordeauxrøde. 

Farum-Tisvildes førstetur, Jeppe Edvardsen, havde løbet holdet ind til skifte i top 100, efter en lidt dårlig start på stafetten. Andenturen, den unge Mads Christian Maarup, måtte desværre udgå, og dermed udgik også holdet af konkurrencen. 

Alle resultater fra Jukola kan findes her: https://online.jukola.com/tulokset-new/en/j2022_ju/