OK Pan Aarhus bliver nummer 54 og Farum-Tisvilde OK nummer 83, i Venla-stafetten til Jukola

| Camilla Bevensee | Nyheder

Ledsaget af mørke skyer og regn, løb førsteturen på OK Pan Aarhus' damehold, landsholdsløber Cecilie Friberg Klysner, ud på førsteturen for Aarhus-klubben tidligere i dag. Ved første TV-post, havde hun taget føringen, som hun holdt mere end 3 km inde i løbet. Hun bliver løbet ind af en større gruppe, som hun løber med et stykke tid, inden en fejl sender hende ned på en 9. plads og 1:12 efter, efter 6,7 kilometers løb. Cecilie Friberg Klysner formår at løbe lidt af tiden ind igen, og sender Lotte Markussen ud som nummer 12, 57 sekunder efter de førende fra NTNUI.

På damestafettens andet danske hold Farum-Tisvilde OK, løb en anden landsholdsløber også førstetur. Her var det Amanda Falck Weber, der var ude og slås i det krævende terræn, og med en placering ud af starten, en del mindre gunstig end OK Pan's, tog det lidt tid for Amanda, at løbe sig op. Hun runder dog første TV-post under et minut efter Cecilie Friberg Klysner, og efter at have tabt lidt til næste radiopost, holder hun en stabil afstand til de førende. Til sidst på banen taber nordsjællænderen yderligere lidt, og kan skifte til Amalie Ertmaan som nummer 52, 4:30 efter teten.

På andenturen har Pan's Lotte Markussen ikke sin bedste dag i skoven, og hun sætter næsten 8 minutter til, i forhold til de hurtigste, og skifter som nummer 32. Amalie Ertmann starter med at hente 7 placeringer til første radiopost, men taber så til de førende, og skifter som nummer 66, 14:32 efter de førende fra IFK Göteborg.

Den korte tredjetur tager Camilla Bevensee sig af for aarhusianerne, og efter at have tabt et par placeringer til første og anden radiopost, ligger hun stabilt, inden hun taber noget til sidst, og ender med at skifte som nummer 47, og sender sidstetur Linnea Myrskog ud 19:24 efter teten. Farum-Tisvilde OK, sender unge Augusta Thorsen ud på tredjeturen, og efter at have tabt lidt placeringer og hentet nogle igen, skifter den unge nordsjællænding på en 76. plads, yderligere 12 minutter efter de førende.

Finske Linnea Myrsog, løber en fin tur for OK Pan Aarhus, og sætter mindre en ti placeringer til, så Pan ender som nummer 54, 34:22 efter vinderne fra IFK Göteborg. Erin Nielsen løber sidsteturen for Farum-Tisvilde OK, og kan efter en stabil præstation, tage holdet ind til en 83. plads, 42:49 efter de hurtigste.

For svenske IK Hakarpspojkarna løb den danske landsholdsløber Annika Simonsen en stærk sidstetur, og løb de blå-gule ind til en flot 12. plads.

Landsholdskammerat Ida Øbro løb også en andenturen for et svensk hold, nemlig OK Linné, der endte som nummer 22 i damestafetten.

Lige efter, på en 23. plads, løb Västerviks OK, der har endnu en dansk landsholdsløber på holdet, sig ind. Agnes Kracht Nørgaard løb også andenturen, og hentede flotte 13 placeringer ind.