Asbjørn Kaltoft og Eva Örnhagen Jørgensen hurtigst i juniorklasserne til testløb i Stråsø

| Camilla Bevensee | Nyheder

Eva Örnhagen Jørgensen (OK Snab), var den eneste af gårsdagens mellemdistance-vindere, der igen stod øverst på resultatlisten, efter formiddagens langdistance i Stråsø. I herrejuniorklassen var Asbjørn Kaltoft (OK Pan Aarhus) hurtigst, i et felt, hvor flere af dem, der ikke løb sig i top 6 på mellemdistancen i går, var oppe og blande sig. Asbjørn var dog ganske suveræn og havde mere end 4 minutter ned til klubkammeraten Jonas Damm Als på andenpladsen, og yderligere 2:17 ned til gårsdagens vinder, Mathias Buchgreitz (Søllerød OK) på tredjepladsen.

Asbjørn Kaltoft var hurtigste juniorherre på langdistanen i Stråsø, og med en andenplads på mellemdistancen og en 6. bedste tid på DM sprint, har han umiddelbart gode chancer for at blive udtaget til JWOC. Foto: Jesper Grooss

I damejuniorklassen, var det noget tættere, og Eva Örnhagen Jørgensen (OK Snab) vandt med kun 14 sekunder ned til Sigrid Høyer Staugaard (FIF Hillerød), der til gengæld var hele 6:07 foran gårsdagens andenplads, Amalie Ertmann (Allerød OK) på tredjepladsen. Også i dameklassen var der en del udskiftning i top 6, og det bliver nok ikke helt ligetil for U18-landstræner Astrid Ank Jørgensen at sætte holdet til JWOC i de kommende dage, hverken i herre- eller dameklassen. Der udtages 6 juniorløbere af hvert køn til junior VM i Portugal, og 4 løbere af hvert køn under 18 år, til D/H17-18 klasserne til EYOC i Ungarn.

I testløbenes yngste klasser, var der også udskiftning i toppen, og ingen af vinderne fra Blåbjerg, tog sejren i Stråsø. I D15-16 løb vinderen fra i går, Laura Kaldahl Hornbæk (OK Pan Aarhus) sig til en fjerdeplads, mens andenhurtigste på mellemdistancen, Frida Kärner Gross (Allerød OK), satte de andre godt og grundigt på plads, og tog sejren i klassen med mere end fire minutter ned til Ella Kolstrup Hansen (OK Snab) på andenpladsen, og Sigrid Øhlensløger Nielsen (Silkeborg OK) på tredjepladsen.

I H15-16 meldte Axel Örnhagen Jørgensen (OK Snab) sig ind i udtagelseskampen og tog sejren, efter at han på mellemdistancen var blevet nummer syv. Gårsdagens vinder, Erik Grønborg Nielsen (Allerød OK), løb sig i dag til en sjetteplads, mens at gårsdagens andenplads, Mads Christian Maarup (Allerød OK), holdt sit niveau og igen var andenhurtigst, og 31 sekunder hurtigere end Niels Elton Jokumsen (FIF Hillerød), der blev nummer tre på dagens langdistance. Også EYOC-udtagelsen i D/H15-16 klasserne kan blive noget af en nød at knække for den rutinerede U18-landstræner, Astrid Ank Jørgensen, når hun kommer hjem og får overblik over resultaterne senere i dag og i starten af næste uge. Der udtages 4 løbere af hvert køn til D/H15-16 klasserne til EYOC i Ungarn.

I testløbenes ældste klasser, var der heller ikke dobbeltsejr hos hverken herrerne eller damerne. Hos sidstnævnte, var det dog blot hurtigste og næsthurtigste der byttede plads, og i dag tog Lotte Markussen (OK Pan Aarhus) sejren, 2:45 foran Annika Simonsen (FIF Hillerød), mens Amanda Falck Weber (Tisvilde Hegn OK) igen løb sig til en tredjeplads, yderligere 23 sekunder efter Lotte.

Hos herrerne viste Mads Møller Skaug (OK Pan Aarhus), at langdistanceformen er på plads, og sendte gårsdagens vinder Laurits Bidstrup Møller (Silkeborg OK) ned på en 2. plads med 30 sekunder. Simon Thrane Hansen (Søllerød OK) var yderligere 1:18 efter på tredjepladsen, og gårsdagens tredjehurtigste, Oscar Sig Tranberg (OK Pan Aarhus) fik kæmpet sig i mål til en fjerdeplads, et stykke efter, men som sidste gennemførende løber i klassen og bestemt kandidat til en plads på det 4-herrer og 4-damer store hold, der udtages til universitets VM (WUOC) i Schweiz.

Udtagelserne til JWOC, EYOC og WUOC offentliggøres i løbet af den kommende uge, her på hjemmesiden.