Skip to main content

OK Pan Aarhus danske mestre i DM-sprint mix stafet

| Thomas Jensen | Nyheder

Andrine Benjaminsen løb med en flot sidstetur de danske mesterskaber hjem til OK Pan. På holdet var Lotte Markussen, Mads Skaug, Andreas Bock Bjørnsen og Andrine Benjaminssen. (Foto: Kell Sønnichsen) 

Alt det gode vejr var brugt op inden dagens danske mesterskaber i sprint mix stafet skulle afgøres. Efter en flot sommerdag på den individuelle sprint, bød dagen på masser af regnbyger. Løbet blev afviklet i et boligkvarter med masser af rækkehuse og små stier og passager. Rent teknisk var det ikke svære baner, men løbsteknisk krævede de mange retningsskift og skarpe hjørner der skulle rundes, at man hurtigt kunne accelerere op i fart.

Både herre og damebanerne var gaflet ind i hinanden, så en del af de skift der skete i toppen kan til dels tilskrives forholdsvis store gaflingsforskelle. 

Ligesom på den individuelle sprint var der også udenlandske stjerner med i konkurrencen, der brugte løbet som en sidste forberedelse til VM i Danmark i slutningen af juni måned. Det finske landshold var hurtigst og fik vist, at de har et rigtig stærkt sprint mix stafet hold. 

SNAB lagde godt fra land
Første danske hold i mål på førsteturen var de forsvarende mestre fra SNAB med Malin Agervig Kristiansson. Hun havde tre sekunders forspring til FIF Hillerøds Nicoline F. Klysner, der igen havde 11 sekunder ned til FIF Hillerøds 2. hold med Annika Simonsen og yderligere et sekund til OK Pans Lotte Jauhojärvi Markussen.

Derefter var der et hul ned til de næste hold. Så allerede efter 1. tur tegnede medaljekampen sig til at blive et opgør mellem de tre forhåndsfavoritter SNAB, OK Pan og FIF Hillerød.

VM-reserverne trak fra
På anden tur løb de to VM-reserver Malte Kjær Hemmingsen fra FIF Hillerød og Magnus Dewett fra SNAB rigtig stærkt. Malte løb FIF Hillerød i front og havde i mål skabt et forspring på 10 sekunder til Magnus. Mads Møller Skaug tabte yderligere lidt terræn til de to frontløbere og var præcis et minut efter FIF Hillerød i mål.

Pan løber sig op
På tredjeturen løb Linus Agervig Kristiansson SNAB i front. Men bag ham løb Andreas Bock Bjørnsen fra OK Pan et rigtigt flot løb. I en tid der af andre danskere kun blev overgået af Jakob Edsen og Søren Thrane Ødum, fik han hentet 29 sekunder ind på Linus, således at de nu kun var 21 sekunder efter SNAB. Spændingen var tilbage i løbet. FIF Hillerød mistede en del terræn, og Malthe Poulsen var et minut efter SNAB, da han gav stafetten videre til Cecilie F. Klysner på sidsteturen.

Suveræne Benjaminsen
Andrine Benjaminsen fik dog hurtigt pillet spændingen ud af konkurrencen. Med dagens bedste tid blandt kvinderne, kunne hun løbe OK Pan ind til en sikker sejr. Ida Agervig Kristiansson kunne løbe SNAB ind til sølvmedaljerne godt et minut efter - mens Cecilie F. Klysner trods en ihærdig indsats, hvor hun hentede 43 sekunder på Ida, løb FIF ind til bronzemedaljerne.

Resultater finder du på arrangørernes hjemmeside: https://odense-ok.dk/dm-sprint-2022/